BRC Wallonie – Interview Lander Depotter: “Het is een fantastisch gevoel in de nieuwe wagen”

Tussen de Rally2-wagens en de Porsches reed Lander Depotter zijn Renault Clio Rally3 naar een twaalfde plaats in de rallye de Wallonie. Voor de jonge West-Vlaming was het zijn eerste rally van het seizoen, en tevens ook zijn eerste wedstrijd in een nieuwe wagen. Depotter was alvast zeer tevreden over zijn wedstrijd.

Het onvoorspelbare weer in en rond Namen was ook Lander Depotter niet ontgaan. Samen met corijder Jasper Malfait maakte de West-Vlaming voor de openingslus van de rally de verkeerde bandenkeuze. “Het was moeilijk om te beslissen welke banden we zouden meenemen”, begint Depotter. “Het was onze eerste wedstrijd met een 4×4 wagen, waardoor we nog niet alles wisten. Toch konden we tijdens de namiddaglussen ons herpakken en schoven we na de eerste dag naar de veertiende plaats op.”

Tijdens de tweede dag schroefde Depotter het ritme op en verkleinde hij met zijn Renault Clio Rally3 zijn achterstand op de Rally2-wagens. “Het is een fantastisch gevoel in de nieuwe wagen”, glundert Depotter. “Het is volledig anders dan een Rally4-wagen, want je bent sneller op de rechte stukken en je kan later remmen voor de bochten. Het is echt een machtige wagen. Ik probeerde het gat met de Rally2-wagens te verkleinen en dat is goed gelukt. Op het einde kon ik nog Monfort (Skoda) afhouden, waar ik zeer tevreden mee ben.”

Na zijn twaalfde plaats in de rallye de Wallonie kijkt Depotter al naar de volgende wedstrijden uit. “Komende zondag rijden we de Monterberg Rally, om dan via de Sezoensrally naar de rally van Ieper te trekken. In de Omloop van Vlaanderen starten we opnieuw met de Clio Rally3.”