In een notendop: DTM, GT Open en GT Cup Open

  • DTM – In Oschersleben is de eerste kwalificatie van de DTM afgewerkt. De kwalificatie bepaalt namelijk de startplaatsen voor de eerste race die deze middag op het programma staat. Jack Aitken reed in zijn Ferrari naar de polepositie. De Brit was een tiende sneller dan Mirko Bortolotti (Lamborghini) en Arjun Maini (Mercedes). Audi-rijder Ricardo Feller reed naar de vierde tijd, gevolgd door de Duitser Luca Stolz (Mercedes).
  • GT Open – In Portimao werkt de GT Open de openingsmanche van het seizoen af. In de eerste kwalificatie was de Pro-Am-rijder Karol Basz (Audi) de snelste man op de baan. Met een verschil van acht tienden was hij sneller dan de Duitser Fabian Schiller, die met zijn Mercedes in de Pro-klasse rijdt. Lukas Dunner (Mercedes), ook actief in de Pro-klasse, reed naar de derde tijd. Onze landgenoot Laurent de Meeus (Ferrari) reed naar een zesde tijd in zijn klasse en een tiende tijd in het algemene klassement. Deze namiddag staat de eerste race op de planning.
  • GT Cup Open – Nog in Portimao begint ook de GT Cup Open aan het nieuwe seizoen. In de kwalificatie zijn onze landgenoten alvast goed, want er eindigden twee Belgische duo’s en een individuele landgenoot in de topvijf. De polepositie was echter voor de San Marinees Federico al Rifai. In zijn Porsche was hij vier tienden sneller dan onze landgenoot Vandierendonck en vijf tienden sneller dan de Est Reimann. Het duo Longin-Saelens reed naar een vierde tijd, terwijl het andere Belgische duo Prybylak-Zaenen de vijfde tijd neerzette. Laurent Vandervelde en Nathan Brauns kwamen niet verder dan de 21ste plaats.
  • Foto: ©DTM