In een notendop: DTM, GT Open en GT Cup Open

  • DTM – In Oschersleben is het nieuwe DTM-seizoen begonnen. Vandaag stonden de twee vrije trainingen op het programma, vooraleer de rijders morgen de kwalificatie en de eerste race zullen afwerken. Tijdens de eerste vrije training was Maro Engel in zijn Mercedes de snelste rijder. De Duitser was meer dan drie tienden sneller dan BMW-rijder Sheldon Van der Linde en Ferrari-rijder Jack Aitken. In de tweede vrije training liep kregen we een volledig andere topdrie. Wederom noteerde een Mercedes-rijder de eerste tijd, maar het was Arjun Maini. Maini was een tiende sneller dan teamgenoot Luca Stolz, en bijna drie tienden sneller dan Lucas Auer (Mercedes). Beide Lamborghini-rijders Engelhardt en Thimm vervolledigden de topvijf.
  • GT Cup Open – De GT Cup Open begint het nieuwe seizoen in Portimao. Met vier deelnemende Belgen is ons land goed vertegenwoordigd, en tijdens de twee vrije trainingen noteerden onze landgenoten enkele mooie tijden. In de eerste vrije training zette Davide Scannicchio de snelste tijd neer. De San Marinees was vier seconden sneller dan onze landgenoten Xander Przybylak-Lars Zaenen. Nog in de eerste vrije training reed het duo Laurens Vandervelde-Nathan Brauns naar de vierde tijd, terwijl Stienes Longin samen met Nicolas Staelens de vijfde tijd neerzette. Nicolas Vandierendonck was goed voor de zevende tijd. In de tweede vrije training zette het duo Longin-Staelens de toptijd neer, Vandevelde en Brauns volgden op een halve seconde als derde. Morgen staat de eerste race op het programma.
  • GT Open – Logischerwijs begint de GT Open net als de GT Cup Open het nieuwe seizoen in Portimao. In de eerste vrije training domineerde Mercedes de volledige sessie. Met Blanchemain, Naran en Al Zubair leverde het merk de topdrie af. Gustav Bergstrom eindigde in zijn Porsche op de vierde plaats, McLaren-rijder Proctor vervolledigde de topvijf. Ook tijdens de tweede vrije training toonde Mercedes zich vooraan. Met vier wagens in de topvijf en de snelste tijd voor Anthony Barthone kan de Duitse renstal positief terugkijken naar de eerste dag. Ferrari-rijder Marinanqeli was twee tienden trager en zette de tweede tijd neer, Strömsted was goed voor de derde tijd. Morgen werken de rijders de kwalificatie en de eerste race af.
  • Foto: ©DTM