F1: Nico Hulkenberg verlaat Haas en kiest voor het Audi-project

Nico Hulkenberg zal volgend jaar niet meer voor het Amerikaanse Haas rijden. De Duitser maakt voor 2025 de overgang naar Sauber, het huidige team van Valtteri Bottas en Guanyu Zhou. Sauber wordt in 2026 volledig overgenomen door Audi, waar Hulkenberg één van de twee rijders zal zijn.

Foto: ©Sauber

Met de aantrekking van Hulkenberg toont Audi duidelijk de ambities voor 2026. Het merk zal Sauber na 2025 volledig overnemen en met de aanstelling van Hulkenberg wil het team de ervaring van de Duitser gebruiken om de wagen voor 2026 te bouwen. Hulkenberg reed al in 2013 voor het Sauber-team, waar hij op de tiende plaats in het kampioenschap eindigde.

Hulkenberg rijdt sinds 2010 in de Formule 1 en heeft 211 races op zijn palmares staan. Ondanks alle wedstrijden heeft de Duitser nog nooit op het podium geëindigd, wat een record is. Toch is Hulkenberg een goede rijder, wat hij dit seizoen nog maar eens bewijst. Met vier punten in het WK-klassement scoorde de Duitser bijna alle punten voor Haas, waar hij dus aan het einde van het seizoen zal vertrekken.

De overwinning in de 24 Uur van Le Mans met Porsche in 2015 is voor de F1-rijder waarschijnlijk de meest prestigieuze zege uit zijn carrière. Hulkenberg zal bij Audi een meerjarig contract tekenen.