Junior WRC Kroatië – Interview Tom Rensonnet: “We hoopten op een podium”

Tom Rensonnet is de enige landgenoot die in de Junior WRC actief is. Tijdens de openingsmanche in de Zweedse sneeuw reed Rensonnet naar een mooie vijfde plaats en ook in Kroatië wou onze landgenoot een sterk resultaat neerzetten. Autosportwereld sprak met Rensonnet na zijn avontuur in Kroatië.

Foto: ©JWRC

We vertrokken naar Kroatië met het doel om op het podium te eindigen”, vertelt Rensonnet. “Met een goede notering konden we een sprong in het algemene klassement maken, wat ons een goede uitgangspositie voor de volgende races zou geven.”

Tijdens de rally van Kroatië zette Rensonnet sterke tijden neer, wat hem en corijdster Manon Deliot na KP 10 naar de tweede plaats leidde. “We reden een sterke wedstrijd. We reden één keer naar de scratch en stonden op een knappe tweede plaats, voordat we in KP11 met een mechanisch probleem moesten opgeven. Dat was zeer frustrerend, maar als ik terugkijk naar onze rally, dan hebben we wel mooie dingen laten zien.”

Met slechts vijf rally’s in het volledige Junior WRC-kampioenschap staan enkel nog de rally van Sardinië, de rally van Finland en de Akropolis rally op het programma. “We gaan nu naar elke rally om zoveel mogelijk punten te scoren en we zullen zien waar ik eindig in het kampioenschap”, is Rensonnet eerlijk. “We verloren in Kroatië belangrijke punten, maar we hebben nog drie rondes om te klimmen in het klassement. De rally van Finland heb ik nog nooit gereden, dus dat wordt wederom een nieuwe ervaring.”

Met de slotvraag of hij dit jaar nog in België een rally zal afwerken, was Rensonnet duidelijk. “Ik zou graag willen, maar dat is op dit moment niet aan de orde. We rijden een internationaal programma en een rally in België staat voorlopig niet op de planning.”