Formule E Monaco: DS Penske eert prestigieuze wedstrijd

Komende zaterdag staat voor de Formule E de prestigieuze Grote Prijs van Monaco op het programma. DS Penske met onze landgenoot Stoffel Vandoorne zal de wedstrijd met een speciale livery hulde brengen, terwijl TAG Heuer Porsche de leiding in het kampioenschap wil verdedigen.

Foto: Formule E

Voor de zevende keer trekt de Formule E naar het vorstendom Monaco. Onze landgenoot Stoffel Vandoorne won de editie in 2022 en werd later dat jaar wereldkampioen, terwijl zijn teamgenoot Jean-Eric Vergne de Grote Prijs van Monaco in 2019 won. DS Penske, het team van Vandoorne en Vergne, zal de prestigieuze wedstrijd met een speciale livery eren. Het thema zijn de vele gala-avonden die in Monaco te vinden zijn.

Porsche verdedigt de WK-leiding

Net als DS Penske gaat ook TAG Heuer Porsche met goede moed naar Monaco. Het team staat met Pascal Wehrlein aan de leiding in het rijderskampioenschap en daarnaast op een voorlopig derde plaats in het constructeurskampioenschap. Wehrein is voorlopig de enige rijders die dit seizoen twee wedstrijden kon winnen en de Duitser hoopt zaterdag een derde zege bij te voegen.

Naast TAG Heuer is Porsche ook de krachtbron bij Andretti Formule E. Met Jake Dennis op de tweede plaats in het rijderskampioenschap kan ook het Amerikaanse team van een goede eerste seizoenshelft spreken.

Alles op één dag

Opvallend is dat Monaco zowel de vrije trainingen, als de kwalificatie en de race op één dag organiseren. Hiermee verschilt het stratencircuit van andere wedstrijden. Voor de rijders wordt de kwalificatie het belangrijkste onderdeel van het weekend, want in de race zullen in de smalle straten weinig inhaalmogelijkheden zijn.

In het rijdersklassement staat Pascal Wehrlein met 89 punten aan de leiding, maar Jake Dennis volgt op evenveel punten als tweede. Oliver Rowland volgt met tachtig punten als derde, terwijl onze landgenoot Stoffel Vandoorne met een voorlopige elfde plaats tevreden moet zijn. Hieronder vindt u het tijdschema op zaterdag:

7u25 – 8u15: Vrije training 1
9u05 – 9u55: Vrije training 2
10u40: Kwalificatie
15u00: Race