British GT: 43 wagens voor Silverstone 500, waaronder een BMW voor Dries Vanthoor-Darren Leung

Door enkele gastoptredens worden dit weekend 43 wagens aan de start van de Silverstone 500 verwacht, een wedstrijd over drie uur en het hoogtepunt van het British GT Championship. Een van deze extra auto’s is de #1 Century Motorsport BMW M4 GT3 van Dries Vanthoor, die zijn debuut maakt in het Britse uithoudingskampioenschap, en regerend kampioen Darren Leung.

(Foto: © British GT)

Zowel Vanthoor en Leung komen in 2024 in het FIA WEC voor Team WRT uit, de ene in Hypercar en de andere in LMGT3. Leung won de Silverstone 500 vorig jaar met Dan Harper, die nu met Michael Johnston de andere wagen van Century Motorsport bestuurt.  Andere éénmalige optredens in GT3 zijn er van Chris-Buncombe-Jann Mardenborough (Team RJN – McLaren), Andrew Gilbert-Fran Rueda (Optimum Motorsport – McLaren) en Alex West-Chris Froggat (Sky Tempesta Racing – Ferrari). In totaal is de deelnemerslijst gestoffeerd met 24 GT3’s en 19 GT4’s.

De eerste twee wedstrijden van het seizoen werden tijdens het paasweekend op het circuit van Oulton Park verreden en daar boekten beide Barwell Lamborghini elk een overwinning. Alex Martin en Sandy Mitchell staan zo aan kop in GT3 met vijf punten voorsprong op Rob en Ricky Collard.

De kwalificaties worden op zaterdag gereden en de Silverstone 500 start zondag om 13u30 Belgische tijd.

Deelnemerslijst

YouTube