RUMESM vzw opent zijn rijvaardigheidscentrum in Mettet

De club Royal Union Motor Entre Sambre et Meuse (RUMESM) gaat door met de ontwikkeling en uitbreiding van haar multifunctionele centrum, dat voortaan zal heten : Mettet Experiences (Mettet XP).

(persbericht / foto: © Mettet XP/Marc Bossiroy)

De club Royal Union Motor Entre Sambre et Meuse (RUMESM) gaat door met de ontwikkeling en uitbreiding van haar multifunctionele centrum, dat voortaan zal heten : Mettet Experiences (Mettet XP).

Mettet XP is nu gestructureerd rond twee verschillende zones, gericht op training en veiligheid: ten eerste het historische circuit Jules Tacheny, dat de continuïteit van de huidige activiteiten garandeert voor motoren, auto’s en fietsen.

Daarnaast komt er de trainingszone, gereserveerd voor het aanleren en verbeteren van rijvaardigheden, met workshops voor alle niveaus. Er worden ook speciale kennismakingsdagen gepland voor de jongere pilootjes. Dit centrum werd gebouwd met financiële steun van het Waalse Gewest in het kader van het Infrasportprogramma ‘Wallonie Ambition Or’.

Veiligheid en beheersing staan centraal

Op woensdag 24 april, terwijl het zijn honderdste verjaardag viert, gaat het circuit Jules Tacheny een nieuw tijdperk in. Het nieuwe ‘Mettet XP’ wordt een voortreffelijk centrum voor rijden in alle veiligheid. Dankzij dit nieuwe initiatief kan Mettet XP zijn deuren openen voor motorsportliefhebbers en voor het grote publiek dat meer wil leren over mobiliteit.

Naast de sportieve activiteiten en de iconische evenementen zal Mettet XP cursussen aanbieden die worden gegeven door ervaren experts aan iedereen die zijn rijvaardigheid wil verbeteren – een ultramoderne faciliteit die is ontworpen om een leerzame ervaring te bieden.

De nieuwe grafische identiteit weerspiegelt de dynamische, gepassioneerde en toegewijde geest van de club RUMESM en zijn teams, terwijl het een eerbetoon is aan het rijke erfgoed van tradities en onmisbare evenementen zoals de Superbiker.

Een 100ste verjaardag die blijft doorgaan

In 2023 startte RUMESM met vijf jaar feest om haar 100e verjaardag te vieren. Dit originele en vernieuwende initiatief wil zijn geschiedenis eren en tegelijkertijd zijn activiteiten in de toekomst projecteren.

In het kader van de samenwerking met de lokale gemeenschap zet het circuit van Mettet zich in voor het behoud van haar erfgoed door de renovatie van het orgel in de kerk van Mettet voor zich te nemen.

De club RUMESM is verheugd te kunnen aankondigen dat de restauratiewerkzaamheden, die in 2022 van start zijn gegaan, hun voltooiing naderen. De inhuldigingsceremonie vindt plaats in juni en wordt gevierd met een speciaal concert.

Een club die zich inzet

Het circuit in Mettet is zich bewust van zijn impact op het milieu en heeft al een aantal initiatieven genomen (installatie van fotovoltaïsche panelen, koolwaterstofafscheider, recuperatie van regenwater voor sanitaire voorzieningen, afvalsortering, enz). Dit jaar heeft RUMESM ook besloten om met de hulp van PlantC een project te steunen voor het planten van meer dan 1500 bomen in Wallonië.

Op sociaal gebied zal Mettet XP de samenwerking voortzetten die 2 jaar geleden is begonnen met ‘Target Victory’, waarmee de voorbereiding van onze nationale atleten met een beperking wordt gesteund.

Freddy Tacheny, voorzitter van RUMESM: ‘We zijn verheugd en trots op deze nieuwe ontwikkeling in onze eeuwenoude geschiedenis, die het begin van Mettet 3.0 markeert. De continuïteit wordt gewaarborgd door onze verplichtingen, met onze evenementen en het gebruik van het circuit, maar we gaan nu een stapje verder met de ontwikkeling van vaardigheden door middel van entertainment tot onze prioriteit te maken. Mettet XP is meer dan alleen een naamsverandering; het is een belofte van nieuwe belevingen die voor iedereen toegankelijk zijn. De club heeft zichzelf altijd uitgedaagd en is mee geëvolueerd met de noden van de maatschappij. Het is een club die naar de toekomst kijkt, in lijn met zijn omgeving en de steeds meer permanente behoeften omtrent mobiliteit.’

Mettet XP behoudt zijn traditionele evenementen, maar integreert de ontwikkeling van rijvaardigheden op een speelse manier. Training en ervaring worden essentieel, en het geheel wordt geïllustreerd door een nieuw logo en een nieuwe slogan: ‘Mettet XP – Safety en Driving Pool’.