F1 China: Verstappen verovert vierde overwinning van het seizoen

Max Verstappen heeft de Grote Prijs van China gewonnen. De wedstrijd had weinig om het lijf en Verstappen reed zonder tegenstand naar zijn 58ste zege uit zijn carrière. Lando Norris (McLaren) en Sergio Perez (Red Bull Racing) mochten mee op het podium.

Foto: ©Red Bull Racing

Max Verstappen toonde al in de sprintrace de dominantie van zijn Red Bull-bolide en dat werd in de hoofdrace bevestigt. De Nederlander reed zonder tegenstand naar zijn vierde overwinning van het seizoen. Na het uitvallen van Valtteri Bottas (Sauber) en Yuki Tsunoda (RB Visa Cash App) kon Lando Norris een pitstop maken onder de veiligheidswagen. De Brit verscheen als tweede op de baan en gaf die positie niet meer af.

Sergio Perez moest met de derde plaats tevreden zijn, nadat hij Charles Leclerc (Ferrari) tien ronden voor het einde kon inhalen. Fernando Alonso (Aston Martin) zorgde nog voor het meeste spektakel, met vier inhaalbeurten in de laatste acht ronden. De Spanjaard nam ook de snelste ronde voor zijn rekening.

In het WK-klassement heeft Max Verstappen 110 punten, wat er 25 meer zijn dan teamgenoot Sergio Perez. Charles Leclerc volgt als derde met 76 punten.

1Max VerstappenRed Bull Racing             
2Lando NorrisMcLaren
3Sergio PerezRed Bull Racing
4Charles LeclercFerrari
5Carlos SainzFerrari
6George RussellMercedes
7Fernando AlonsoAston Martin
8Oscar PiastriMcLaren
9Lewis HamiltonMercedes
10Nico HulkenbergHaas