F1 China: Max Verstappen wint eerste sprintrace van het seizoen

Max Verstappen (Red Bull Racing) heeft in China de eerste sprintrace van het seizoen gewonnen. Verstappen nam halfweg de wedstrijd de leiding van Lewis Hamilton over en gaf die niet meer af. Op het einde van de race kregen we een mooie strijd voor de derde plaats.

Foto: ©Red Bull Racing

Lando Norris (McLaren) kon niet lang van zijn polepositie genieten. De jonge Brit startte trager dan zevenvoudig wereldkampioen Lewis Hamilton en maakte een fout in bocht één. Norris verloor zes plaatsen waardoor Hamilton aan de leiding kwam.

Max Verstappen had in het begin van de race enkele problemen met zijn Red Bull-bolide, maar kwam halfweg de sprintrace toch aan de leiding. Lewis Hamilton kon het tempo van de Nederlander niet volgen, waardoor Verstappen de eerste sprintrace van het seizoen kon winnen. Hamilton reed naar de tweede plaats, maar voor de derde plaats leverden de rijders een mooie strijd af.

Fernando Alonso (Aston Martin) reed tot ronde zestien op de derde plaats, totdat landgenoot Carlos Sainz (Ferrari) in de aanval ging. De twee rijders maakten contact met elkaar, waardoor Alonso met een lekke band zou opgeven.

Ondertussen profiteerde Sergio Perez (Red Bull Racing) van het contact om de derde plaats over te nemen, terwijl teamgenoten Charles Leclerc en Carlos Sainz ook contact maakten. De Monegask was duidelijk niet tevreden met zijn teamgenoot, maar kon toch de vierde plaats veroveren. Sainz eindigde als vijfde, terwijl Lando Norris vanaf de polepositie als zesde eindigde.

Vandaag werken de rijders nog om 9u00 de kwalificatie voor de hoofdrace van morgen af. Morgen start de Grote Prijs van China om 9u00.