Morocco Desert Challenge: Igor Bouwens stopt twee keer om andere teams te helpen

Igor Bouwens en Gregoor Racing blijven ook na de koninginnenrit op kop in de Morocco Desert Challenge. Ze werden tweede in de etappe waarin ze twee keer stopten om een deelnemer in nood te helpen.

Persbericht

De lus van 205km door de duinen van Merzouga kondigde zich aan als de scherprechter van deze Morocco Desert Challenge, maar bij de trucks heeft ze de wedstrijd niet in een andere plooi gelegd. De dagzege ging naar de Italiaan Claudio Bellina (Iveco), die ook in de Dakar zijn duinencapaciteiten al getoond had. Igor Bouwens, Syndiely Wade en Ulrich Boerboom kwamen met de derde chrono over de meet op 19 minuten van de winnaar, maar werden uiteindelijk als tweede geklasseerd op 9’47”.

Navigatrice Syndiely legt uit: “Het was een mooie etappe waarin we meerdere duinenvelden moesten doorkruisen: Chebbi twee keer, en verder Znaïgui en Ouzina. Een prachtig gebied, maar vooral rond de middag was het niet gemakkelijk om het reliëf in de duinen te lezen. Maar dat is natuurlijk voor iedereen hetzelfde. Er leeft een grote solidariteit onder de truckers en wij zijn zelf gestopt om hulp te verlenen aan een vrachtwagen die op de rug van een duin gekanteld was. Later hebben we ook een SSV geholpen, die een ongeval had gehad. De tijd die we verloren bij het helpen van die SSV kregen we achteraf terug. Daarom werd er 9’57” afgetrokken van onze tijd en schoven we op naar de tweede plaats.”

In het klassement staat Gregoor Racing nog steeds riant op kop. De kloof op Eimbert Timmermans (Daf) bedraagt 2u37’30”. Bellina staat nu op de derde plaats, want de Nederlander Egbert Wingens moest kort na de start terugkeren naar het bivak. Hij verloor heel de etappe bij de vervanging van een verstuiver.

Vrijdag staat de laatste lange etappe op het menu van Merzouga naar Borj Bel Frissate. Het wordt een rit in twee delen: eerst 161km tegen de chrono, dan 93km verbinding, dan 149km chrono en tenslotte 47km verbinding tot het bivak. Zaterdag eindigt de wedstrijd met een kortere rit.