JWRC Kroatië: zeventien deelnemers met Rensonnet

In Kroatië staat komende dagen de tweede manche van het Junior WRC 2024 op het programma. Met Tom Rensonnet (Ford Fiesta Rally3) verschijnt één Belgische rijder op de deelnemerslijst, die bestaat uit zeventien teams. Onze landgenoot staat in het algemene klassement van de Junior WRC op de vijfde plaats en wil op zijn favoriete ondergrond punten scoren.

Foto: ©JWRC

Met slechts vijf evenementen in het kampioenschap werken de Junior WRC-rijders in Kroatië de enige asfaltrally van het seizoen af. De openingsrally in Zweden werd in de sneeuw verreden, terwijl de rally van Sardinië, de rally van Finland en de Akropolis rally drie gravelwedstrijden zijn.  

In Kroatië krijgen de rijders een afwisseling tussen nieuw asfalt en oude, kapotte banen waardoor de juiste grip moeilijk te vinden is. Ook de blinde jumps en hoge snelheden over de smalle wegen geven de rijders een extra uitdaging.

Geen leider Johansson

Winnaar van de openingsrally in Zweden Mille Johansson staat niet aan de start in Kroatië, waardoor de leiding voor het grijpen ligt. De Est Romet Jürgenson werd tweede in Zweden en moet dit weekend dertien punten scoren om de leiding over te nemen, al zal Jürgenson de overwinning niet cadeau krijgen. Eamonn Kelly won de rally van Kroatië vorig jaar en heeft na zijn derde plaats in Zweden een goed uitgangspunt om de leiding van Johansson over te nemen.

Daarnaast is onze landgenoot Tom Rensonnet een specialist op asfaltrally’s. Samen met zijn nieuwe corijdster Manon Deliot wil onze landgenoot punten scoren. “De temperatuur kan snel veranderen waardoor het parcours nog moeilijker kan worden”, vertelt Rensonnet. “We hebben de nota’s van vorig jaar licht aangepast, maar we zijn er klaar voor. We starten als 53ste, waardoor de baan voor ons vuil zal zijn.” Ook Bruno Balacia, Diego Dominguez, Raul Hernandez en Norbert Maior zijn favorieten voor de overwinning.

De rally van Kroatië start vandaag met een korte shakedown, vooraleer de rijders op vrijdag met de eerste volledige dag beginnen. Zondagnamiddag kennen we de winnaar van de rally van Kroatië bij de Junior WRC.