Voorjaarsraces Zandvoort: veel strijd op Circuit Zandvoort

Met twee fraaie wedstrijden is het nieuwe seizoen van de Supercar Challenge op Circuit Zandvoort begonnen. Dit nieuwe seizoen telt zeven evenementen met 14 races op vijf verschillende circuits in drie verschillende landen. Het startveld is verdeeld in drie verschillende divisies. De GT-divisie met imposante brullende bolides, de Supersport divisie waarin een flink aantal wagens met elkaar de strijd aangingen en de Sport divisie waarin de onderlinge verschillen minimaal waren.

Persbericht

GT divisie

In de eerste kwalificatie en in de eerste wedstrijd op zaterdag was er geen kruid gewassen tegen de dadendrang van nieuwkomer Dane Arendsen, die met zijn Ligier LMP3 een maatje te groot bleek. Equipe Mex Jansen/Jordin Poland kwam er niet aan te pas, maar het duo nam op zondag sportief revanche door vanaf de polepositie de wedstrijd naar zich toe te trekken. Equipe Daan Meijer/Cor Euser pakte in de zaterdagwedstrijd de laatste podiumplaats en dat werd in de zondagwedstrijd, ondanks een penalty en een uitstapje, zelfs een tweede plek. Een fraaie prestatie ook voor Cees Wijsman die met zijn Koopman Racing BMW M4 GT3 naar de laatste podiumplaats reed.

Supersport divisie

De kampioen van vorig seizoen Laurens de Wit vormt het gehele seizoen een combinatie met de jonge Fabian Schoonhoven. De twee rijders begonnen goed en pakten gelijk een dubbelslag. In de zaterdag wedstrijd maakte Emely de Heus indruk met een mooie twee positie in haar Seat TCR, gevolgd door Yardy Hoogwerf in zijn Team VDB Cupra TCR. In de zondag wedstrijd eindigde de jonge Valentijn Greven, geholpen door de ervaren Maxime Oosten met hun AKG Motorsport BMW M4 GT4 op de tweede plaats met daarachter Teunis van der Grift met de door Ferry Monster Autosport geprepareerde Cupra Leon.

Sport divisie

De verschillen zijn klein tussen de diverse auto’s, maar toch kan Rob Nieman op een fantastisch weekend terug kijken. De ervaren rijder won met zijn Spirit Racing Team Renault Clio Evo beide wedstrijden. Op een geringe achterstand reed equipe Henri Greven/Milan Teekens  met hun BMW 235i naar een tweede plaats in de eerste wedstrijd. Vader en zoon Emile en Tom Drummen reden een sterke wedstrijd en dit duo pakte de derde plaats. Op zondag bleef de winnaar hetzelfde maar daarachter werd het een ander verhaal. Na versnellingsbak misère waren alle problemen aan deTraxx Racing Renault Alpine van equipe Chris Voet/Bart van den Broeck opgelost. Na een koppositie waren de twee sympathieke zuiderburen content met een fraaie tweede plaats. Jos Harper met zijn BMW M3 GTR maakte het podium compleet.