FIA WEC Imola: Gounon vervangt Habsburg bij Alpine

We zaten in Paul Ricard nog samen met Jules Gounon en daar vertelde de in Andorra levende Fransman al hoe graag hij met Alpine in Le Mans zou rijden. Een eerste stap wordt alvast ingevuld, met de vervanging in Imola van de geblesseerde Ferdinand Habsburg. Mercedes-AMG geeft Gounon dus de toelating om de kleuren van het Franse merk in Hypercar te verdedigen.

Foto: © Mercedes-AMG

Nadat hij eind maart een ongeluk kreeg tijdens een testsessie op Motorland Aragón (Spanje), zet Ferdinand Habsburg zijn revalidatie verder. Dat Imola te vroeg zou komen, was geweten en ook Spa (9-11 mei) lijkt moeilijk haalbaar voor de Oostenrijker. In Italië wordt hij vervangen door Jules Gounon. De reserverijder van het team rijdt zijn eerste race achter het stuur van een prototype. Gounon is onder meer tweevoudig winnaar van de 24 Uur van Spa en regerend GT World Challenge Europe kampioen. Gounon verdedigt normalerwijze de kleuren van Mercedes-AMG, maar de Duitsers waren zo sportief om Gounon vrij te stellen:

“Als reserverijder voor het Alpine Endurance Team kan Jules invallen als een van de vaste coureurs niet kan deelnemen aan een race. Aangezien Jules dit seizoen als Mercedes-AMG Performance Driver aan het werk is, is de uiteindelijke beslissing om hem vrij te geven aan ons”, legt Stefan Wendl, hoofd van Mercedes-AMG Customer Racing, uit. “Dit is echter een enorme kans voor Jules, waarvan we ook in de GT-racerij kunnen profiteren. Daarom hebben we samen met ons klantenteam Climax besloten om hem vrij te geven voor de WEC-race in Imola en te zorgen voor een geschikte vervanger voor de GT World Challenge Asia. We wensen Jules veel succes met deze taak en Ferdinand von Habsburg op dit moment een spoedig herstel.”