Ring 24: dubbelslag voor Falken Motorsports in eerste kwalificatierace

De eerste race van het ‘kwalificatieweekend’ op de Nürburgring was een kolfje naar de hand van Porsche en Audi. Audi was goed voor de eerste startrij tijdens de kwalificaties en Porsche palmde het volledige podium in tijdens de wedstrijd op zaterdagavond. De zege was voor de Falken Motorsports Porsche 911 GT3 R van Heinemann-Müller-Menzel-Ragginger.

Het werd een haast zomerse race op de Nürburgring, met een continue strijd tussen de beide Scherer Sport PHX Audi R8 LMS enerzijds en de Porsche van Falken Motorsports en Manthey EMA anderzijds. Uiteindelijk was de zege voor het appelblauw-zeegroene exemplaar met startnummer #44 van Heinemann-Müller-Menzel-Ragginger. Falken Motorsports palmde ook de tweede stek in, met het kwartet Müller-Bachler-Andlauer-Picariello, waarmee de Karolinger meteen onze beste landgenoot was, drie plaatsen beter dan Frédéric Vervisch (Audi). De Grello-bolide van Manthey EMA met Güven-Preining achter het stuur werd derde. Manthey EMA Porsche won overigens de tweede race van de NLS vorige zondag, uiteraard ook op de Nürburgring en dat met Kevin Estre en onze landgenoot Laurens Vanthoor.

Kersvers BMW-Junior Charles Weerts werd in zijn RMG BMW M4 GT3 knap tiende bij zijn debuut, terwijl Dries Vanthoor (ROWE BMW) twaalfde eindigde. BMW leek mogelijk een beetje verstoppertje te spelen tijdens deze zaterdagse race, net als Mercedes-AMG.

Maxime Martin (ROWE BMW) gaf na een aanrijding op en ook het duo Castelein-Dujardyn (PROsport BMW M4 GT4) haalde het einde van de race niet.

Morgen tussen 13u00 en 17u00 volgt de tweede race van het weekend.