F1: RB Visa Cash App en Haas pakken na vier Grote Prijzen kostbare punten

In de Formule 1 zitten de eerste vier Grote Prijzen van het seizoen erop. In het middenveld liggen enkele teams dicht bij elkaar, maar de mogelijke punten om te veroveren zijn schaars. Haas en RB Visa Cash App namen de beste seizoenstart en kunnen na vier Grote Prijzen tevreden zijn.

Foto’s:© RB Visa Cash App/Haas

RB Visa Cash App toonde tijdens de testdagen in Bahrein dat de wagen voor de toptien mee kan strijden. Met rijders Daniel Ricciardo en Yuki Tsunoda heeft het team twee sterke rijders, al kan alleen de Japanner voorlopig overtuigen. Tsunoda scoorde in Australië zes punten en ook in zijn eigen thuisland scoorde hij een punt. De Japanner veroverde voorlopig alle zeven punten voor het team.

Daniel Ricciardo kende een moeilijkere seizoenstart. De Australiër kwam na vier races nog niet verder dan de twaalfde plaats en wordt dit seizoen volledig door zijn teamgenoot overklast. Ricciardo moet dringend punten gaan scoren, vooral omdat hij hoopt het zitje van Sergio Perez bij Red Bull Racing over te nemen voor volgend jaar.

Verrassend Haas

Haas werd voor de start van het seizoen op de tiende plaats in het constructeurskampioenschap opgeschreven. Toch bewijst het Amerikaanse iedereen het tegendeel, met een voorlopige zevende plaats in het kampioenschap. Vooral in Saoedi-Arabië nam het team een kostbaar punt dankzij de teamtactiek. Kevin Magnussen hield de achterliggers tegen, terwijl zijn teamgenoot Nico Hulkenberg naar de tiende plaats reed.

Ook in Australië scoorde het team punten. Na de opgave van Mercedes-rijder George Russell scoorden Hulkenberg en Magnussen drie punten samen. Na vier Grote Prijzen staat het team ook op vier punten, waarmee nieuwe teambaas Ayao Komatsu trots zal zijn.