GT World Paul Ricard: terugblik op een geslaagde seizoenstart

In Paul Ricard vond afgelopen weekend de seizoenstart van de GT World Challenge Europe plaats. Voor het eerst begon het seizoen op Franse bodem en het werd een succesvol evenement, met meer dan 20 000 toeschouwers, waarbij Rowe BMW de overwinning veroverde.

Foto’s:© SRO Motorsports Group

BMW leverde afgelopen weekend met twee wagens in de toptien een sterke prestatie af.  De rijders Augusto Farfus, Dan Harper en Max Hesse behaalden hun eerste overwinning in de Endurance Cup, terwijl het team veroverde voor de elfde keer in de geschiedenis mocht vieren. De eerste zege dateerde van 2013 en dat was voor BMW op… het circuit van Paul Ricard.

Niet alleen BMW, maar ook andere teams reden naar sterke resultaten. Het trio van het team Iron Lnyx bezorgde Lamborghini een tweede plaats, nadat het team lang aan de leiding reed. Mercedes-rijders Fabian Schiller, Luca Stolz en Jules Gounon konden de derde plaats veroveren.

Team WRT moest met een vierde plaats tevreden zijn. Het team van Valentino Rossi zag een mogelijke podiumplaats verdwijnen nadat de eerste pitstop niet vlot verliep. Rossi noteerde wel met een vierde plaats zijn beste resultaat in de GT World Endurance. Na de finishvlag eindigden uiteindelijk acht verschillende merken binnen de toptien.

GT Gold, Silver en Bronze

In de GT Gold Cup pakte onze landgenoot Gilles Magnus zijn eerste overwinning in de Endurance Cup. Magnus vormde een trio met Jim Pia en Paul Evrard en reed de volledige race dominant in de Audi GT3. Nochtans was Mercedes-rijder Grenier de snelste man over het volledige weekend. Grenier zette de snelste tijd neer in zowel de pre-kwalificatie, de kwalificatie als de race, maar moest met een tweede plaats tevreden zijn.

In de Silver Cup kon Mercedes wel de overwinning veroveren. Het Italiaanse team Ferrari trok in de Bronze Cup aan het langste eind. Op 4 en 5 mei staat de eerste manche van de Sprint Cup op het programma in Brands Hatch. Tijdens het laatste weekend van juni start de tweede manche van de Endurance Cup in België, met de 24 Uur van Spa-Francorchamps.