De autosport dit weekend: alle afspraken in het buitenland

Voor de autosport van het komende weekend dient u naar het buitenland te trekken. De Formule E doet het in Italië voor de zesde manche van het seizoen. Stoffel Vandoorne staat voorlopig dertiende in het WK-klassement en wil punten scoren. Maar er is nog meer.

Foto: © Manthey

Dat meer is dan onder meer de eerste race van de European Le Mans Series in Barcelona, met twee Belgen, Sarah Bovy en Ulysse de Pauw. Ook de Le Mans Cup trapt in de Catalaanse hoofdstad af. Nog in Spanje zal de Euro NASCAR het seizoen in Valencia starten, met één Belg, Sven van Laere.

Een week na de opening van het seizoen van de Nürburgring Langstrecken-Serie vinden op de Nordschleife de 24-uurskwalificatiewedstrijden plaats. Op 13 en 14 april worden twee races van vier uur verreden als generale repetitie voor de 24 Uur van de Nürburgring en er staan 130 wagens aan de start.

In Zandvoort starten de Supercar Challenge, de Fiesta Sprint Cup en de Mazda MX-5 Cup, terwijl de Super GT het seizoen in het Japanse Okayama start met Bertrand Baguette, terwijl de rally van Hongarije dit weekend de opener van het ERC-kampioenschap is.

Tot slot zijn er nog twee belangrijke afspraken in de Verenigde Staten. In Austin is er zondag de derde manche van de MotoGP, terwijl de NASCAR-wagens voor de negende manche van het seizoen naar Forth Worth reizen.

In eigen land is er de VAS Antwerp Classic.