ERC Hongarije: nieuwe opener van het seizoen

Nadat de Rally van Hongarije vorig jaar nog de afsluiter van het ERC-kampioenschap was, is de wedstrijd nu de opener van het seizoen 2024. De rally staat voor de zesde keer op de ERC-kalender. Titelverdediger Haydon Paddon (Hyundai) was er vorig jaar niet bij, maar zal dit jaar wel aan de start verschijnen.

Foto: ERC

Met het debuut in 2018 zit de Rally van Hongarije nog in haar beginjaren. De wedstrijd behoorde in 2018 nog niet tot de ERC-kalender, waardoor de naam Nyíregyháza Rally werd gebruikt. Tijdens de ERC-toetreding in 2019 werd het de Rally van Hongarije. Lokale rijders Andras Hadik en Frifyes Turan wonnen de eerste twee edities, vorig jaar was Mads Ostberg de winnaar.

Parcours en timing

Het parcours van de Rally van Hongarije bestaat uit 98% gravel en twee procent asfalt. Met een totale afstand van 197,40 kilometer kunnen de rijders voldoende kilometers afleggen. Vooral de 27-kilometerlange klassementsproef Kisloter lijkt de scherprechter van de rally te worden.

Haydon Paddon en Mads Ostberg (Citroën) zijn komend weekend de twee grote favorieten. Daarnaast zullen ook Efren Llarena (Skoda) en Martins Sesks (Toyota) een gooi naar de overwinning doen.

De rally start op vrijdag met een korte rit van 2,05 kilometer. Op zaterdag starten de rijders met het echte werk, met zes klassementsproeven over twee lussen. Op zondag werken de rijders opnieuw zes proeven af, met om 17u05 de Power Stage als afsluiter. Bij https://rallyhungary.com/en/home/ vindt u meer informatie over de timing.