F1 Japan: Verstappen vooraan in eerste training, Sargeant crasht

Voor de vierde manche van het F1-seizoen trekken de rijders naar Japan. In de eerste vrije training reed drievoudig wereldkampioen Max Verstappen (Red Bull Racing) naar de snelste tijd. De Nederlander was bijna twee tienden sneller dan zijn ploeggenoot Sergio Perez. Net als vorige week reed een Williams-rijder zijn auto in de muur.

Foto: ©Red Bull Oracle

De Japanner Ayumu Iwasa kreeg de kans om in zijn thuisland achter het stuur van RB Visa Cash App-bolide te kruipen. Iwasa reed een foutloze sessie en kon zichzelf naar een zestiende tijd rijden.

Voor Williams-rijder Logan Sargeant was het mindere sessie. De Amerikaan ging halfweg de eerste vrije training van de baan en beschadigde daarbij hard zijn Williams-bolide. Het team heeft net als in Melbourne geen extra chassis naar Japan meegenomen, maar de wagen van Sargeant kan worden hersteld.

Max Verstappen zette uiteindelijk de toptijd neer. De Nederlander was bijna twee tienden sneller dan zijn ploeggenoot Sergio Perez. Carlos Sainz (Ferrari) vervolledigde de topdrie.