F1 Japan: reacties na de vrijdagtrainingen

Door de vele regen in vrije training twee konden de rijders nog niet veel op het International Suzuka Circuit testen. Daarnaast topte drievoudig wereldkampioen Max Verstappen de eerste trainingssessie. Enkele rijders hopen dat het morgen droog blijft.

Foto: Mercedes

Red Bull Racing

Max Verstappen: “De wagen voelde goed aan. We maakten voor de tweede vrije training wat aanpassingen aan de wagen, maar we hebben ze niet kunnen testen.”

Sergio Perez: “We hebben er het beste van gemaakt. In de eerste vrije training hebben we veel kunnen testen, maar tijdens de tweede vrije training besloten we om niet naar buiten te komen.”

Ferrari

Charles Leclerc: “In de eerste vrije zagen we wat onderdelen van de wagen die we wilden veranderen. Helaas lukte het niet om de aanpassingen te testen in de namiddagsessie. We moeten nu focussen op morgen.”

Carlos Sainz: “In de tweede vrije training was de baan te nat voor de zachte banden en te droog voor de regenbanden. Elk team zit in dezelfde en we hopen dat het morgen niet meer zal regenen.”

Mercedes

Lewis Hamilton: “De ochtendtraining was voor ons de beste sessie van het jaar. De auto voelde zeer goed aan en we dromen van een goed weekend.”

Mclaren

Lando Norris: “De auto voelde opnieuw goed aan. We hebben niet veel kunnen rijden, wat jammer was. Het is vooral jammer voor alle fans die kwamen kijken, maar morgen zijn we er terug en hopelijk blijft het droog.”