ERC Hongarije: sterk deelnemersveld voor openingsronde van het nieuwe seizoen

Op 12 april start in Hongarije het 71ste seizoen van de European Rally Championship. De rally van Hongarije pakt uit met 52 deelnemende teams. Naast de kwantiteit primeert ook de kwaliteit, met de jonge rijders die het opnemen tegen de gevestigde sterren.

Foto: ERC

Regerend Europees kampioen Hayden Paddon (Hyundai) kondigde eerder al aan dat hij de volledige ERC-campagne zal rijden. De Nieuw-Zeelander won vorig jaar het kampioenschap en wil voor dit seizoen zijn titel verdedigen. De Hyundai-rijder zal het niet cadeau krijgen, want ook Mads Ostberg zal een volledig seizoen in zijn Citroën C3 Rally2 afwerken.

Naast de Hyundai -en Citroënwagens staan er op de deelnemerslijst nog andere merken. Vice-kampioen Martin Sesks ruilt zijn Skoda in voor een nieuwe Toyota Yaris Rally2. Ook Filip Mares trekt met de Toyota-bolide naar Hongarije. Efren Llarena start zijn ERC-campagne in de Skoda Fabia RS Rally2. De Spanjaard wil beter doen dan zijn vierde plaats van vorig jaar. Met zeventien inschrijvingen is ook het Junior ERC-deelnemersveld goed gevuld. Bij hen wordt het afwachten welk jong talent zich als titelkandidaat naar voren zal schuiven.

Gewijzigde kalender

Net als vorig jaar staan er wederom acht rally’s op de ERC-kalender. In vergelijking met vorig seizoen mag de rally van Hongarije de ERC-campagne openen. In 2023 was de wedstrijd nog de afsluiter van het seizoen. De rally van Portugal verdwijnt van de kalender. De rally van het Verenigd Koninkrijk neemt het plaatsje van Portugal over. De rally van Polen wordt in oktober 2024 de nieuwe afsluiter van het seizoen.

Rally van Hongarije12 – 14 april
Rally van Spanje1 – 4 mei
Rally van Zweden13 – 15 juni
Rally van Estland5 – 7 juli
Rally van Italië26 – 28 juli
Rally van Tsjechië16 – 18 augustus
Rally van het Verenigd Koninkrijk30 augustus – 1 september
Rally van Polen11 – 13 oktober