W2RC Portugal: Chicherit wint eerste etappe, de Mevius verliest tijd door pech

In Portugal is de derde manche van het W2RC-kampioenschap gestart. Guerlain Chicherit (Toyota) heeft de eerste etappe van 101 kilometer op zijn naam gezet. De Fransman was een halve minuut sneller dan Al Rajhi (Toyota). Onze landgenoot Guillaume de Mevius (Toyota) had pech en staat op de 57ste plaats.

Foto: W2RC

Portugal kan voor de derde manche in het W2RC-kampioenschap een mooi deelnemersveld voorleggen, na de Dakar en Abu Dhabi eerder dit seizoen. Met Nasser Al-Attiyah (Prodrive), Carlos Sainz (Mini) en Sébastien Loeb (Taurus) starten grote namen in Portugal. Daarnaast proberen ook Lucas Moraes (Toyota), Guillaume de Mevius en Guerlain Chicherit de eindzege te veroveren. Die laatste startte alvast goed aan de openingsetappe, want Chicherit won de rit van 101 kilometer.

De Fransman was een halve minuut sneller dan Al Rajhi, gevolgd door Lucas Moraes. Onze landgenoot Guillaume de Mevius kende een slechte openingsdag en eindigde als 57ste op meer dan twaalf minuten van de winnaar Chicherit. de Mevius brak vroeg in de rit zijn cardan-aandrijving waardoor hij en corijder Xavier Panseri aan de wagen moesten sleutelen. “Het was al vroeg in de etappe wanneer de cardan-aandrijving brak”, vertelt de Mevius. “We parkeerden ons in een neutrale zone en verloren met het herstellen een tiental minuten. Daarna verliep de proef goed en hebben we na de pech er het maximale uitgehaald. De wedstrijd is nog lang en we moeten nu vooruit kijken.”

Dakar-winnaar Carlos Sainz staat op een voorlopige vijfde plaats, terwijl Loeb als twaalfde eindigde. Vandaag staat er een rit van 166 kilometer op het programma, vooraleer de rijders morgen een rit van 388 kilometer moeten afwerken.