Achter de schermen: Gille Vanthoor over Social Media Management en haar rol in autosport

Autosportwereld dook achter de schermen van de autosport en we spraken met Gille Vanthoor, de Social Media Manager van Maserati MSG Racing, maar ook van broer Laurens Vanthoor en Dries Vanthoor.

Je bent net terug van een succesvol weekend in Japan, wat is het vooruitzicht voor de Misano E-Prix?

“We hebben de juiste balans gevonden met de wagen. De overwinning was erg nodig voor het team. We zijn sterk begonnen dit seizoen met punten in elke race. Dus we zijn erg hoopvol voor de volgende races, maar natuurlijk is elk circuit anders. Er staan ook enkele nieuwe races op de kalender, en dat zorgt voor extra uitdaging.”

Is het moeilijk om aandacht naar de Formule E toe te trekken, dat toch nog in de schaduw van Formule 1 leeft?

“Laten we eerlijk zijn, het toeschouwersaantal in de FE ligt veel lager dan in de F1, of zelfs het WEC, waar ik ook in werk. De wagens maken dan ook amper geluid, terwijl dat voor veel autosportfans wel belangrijk is. Maar ik denk dat ik vorig weekend heb bewezen dat het wel mogelijk is om mensen te bereiken met de juiste aanpak.”

Je komt zelf als het ware uit een echte racefamilie, heb je zelf nooit gedacht om in een wagen te stappen?

“Ik heb daar vroeger wel aan gedacht natuurlijk. Maar jammer genoeg was het toen moeilijker voor een meisje om op dat niveau te geraken. Dus nu ben ik bij om toch nog op het circuit te staan, weliswaar niet in de wagen.”

Laurens is erg populair op sociale media, heeft hij dat aan u te danken?

“Ik doe ook voor andere FIA WEC-rijders de sociale media, maar ik heb natuurlijk het voordeel dat ik Laurens door en door ken. Als rijder is het belangrijk om je persoonlijkheid ook te tonen op sociale media. Het zijn nog steeds mensen, en geen robots. Ik probeer daarom Laurens’ persoonlijkheid echt door te laten schijnen in posts, en dat is tot nu toe altijd gelukt. Toen ik met het account van Laurens aan de slag ging zat hij aan 60 000 volgers, en we hebben dat op korte tijd tot boven de 100 000 volgers kunnen optrekken.”