MotoGP: Liberty Media bevestigt overname

Liberty Media Corporation kondigde een overeenkomst aan voor de overname van MotoGP. De nieuwe overeenkomst ziet de huidige promotor en rechtenhouder Dorna Sports S.L. behouden als een onafhankelijk bedrijf binnen Liberty Media’s Formula One Group. Carmelo Ezpeleta, die al sinds 1994 de CEO is van Dorna, blijft zijn functie behouden en zal MotoGP nu beheren als een management team. Het bedrijf behoudt ook zijn basis in Madrid. Naast MotoGP is Dorna ook de rechtenhouder op Moto2, Moto3, de elektrische MotoE, het WK Superbike en het pas opgerichte “Women’s Circuit Racing World Championship”. Liberty Media neemt een aandeel van 86% over van Dorna, het Dorna management behoudt ongeveer 14% binnen het bedrijf. De transactie zou gaan over 4.2 miljard dollar.

foto: ©motogp.com