ELMS Barcelona: 43 wagens voor seizoensopener

2024 kondigt zich voor de European Le Mans Series veelbelovend aan. Mede door het verdwijnen van LMP2 in het wereldkampioenschap uithouding, worden voor de eerste meeting, op 14 april in Barcelona, 22 LMP2-bolides aan de start verwacht. Verder staan tien LMP3’s en elf LMGT3’s op de deelnemerslijst. Sarah Bovy en Ulysse De Pauw gaan in deze laatste klasse op jacht naar succes.

(Foto: © European Le Mans Series)

Het volledige LMP2-veld is zoals vorig jaar samengesteld uit wagens van het type Oreca 07-Gibson. In LMP2 zien we veertien wagens. Algarve Pro Racing verdedigt zijn titel, maar met een gewijzigde rijdersamenstelling. Vorig jaar werd Alex Lynn kampioen aan de zijde van James Allen en Kyffin Simpson. Dit jaar krijgt de Brit Matthias Kaiser en Olli Caldwell naast zich. In LMP2 Pro-Am vinden we equipes die een rijder met het statuut Bronze bevatten en hier zijn acht wagens ingeschreven. Ook in deze subcategorie gaat de regerend kampioen, AF Corse met Perrodo en Vaxivière, de strijd aan om zijn titel te verlengen. In LMP2 Pro-Am zien we ook DKR Engineering met de snelle Duitser Laurents Hörr, gekoppeld aan de Australiër Andres Latorre Canon en de Turk Cem Bolukbasi.

Tien LMP3 worden in Barcelona verwacht, een veld bestaande uit acht Ligier JS P320 en twee Duqueine M30-D08. Eén van deze Duqueine rijdt onder de vlag van DKR en is bestemd voor de sterke line-up Alex Mattschull, Belén Garcia en Wyatt Brichacek.

LMGT3: elf wagens met een Porsche voor Sarah Bovy en een Ferrari voor Ulysse De Pauw

Ook in de European Le Mans Series is, zoals in het FIA WEC, LMGTE vervangen door LMGT3. In de GT-klasse zijn er elf bolides ingeschreven, samengesteld uit zes Ferrari 296 LMGT3, twee Aston Martin Vantage, twee Porsche en een Lamborghini. Sarah Bovy, Rahel Frey en Michelle Gatting krijgen van Iron Dames een Porsche 911 GT3 R LMGT3 ter beschikking. Ulysse De Pauw vinden we opnieuw bij AF Corse en deelt zijn 296 LMGT3 met de ervaren Emmanuel Collard en Charles-Henri Samani. Collard hoeven we uiteraard niet voor te stellen. Samani reed de afgelopen jaren in de GT3-klasse van de Michelin Le Mans Cup en betwistte vorige winter de Asian Le Mans Series met Collard.

Op 25 augustus vormt Spa-Francorchamps het decor voor de vierde manche van het kampioenschap.

Deelnemerslijst Barcelona