E-Rallye Ardenne Roads 2024: voormalig Formule 1-rijder Stefano Modena aan de start

Gepland van 23 tot 25 mei met als centrum Durbuy, kan de tweede editie van de E-Rallye Ardenne Roads by Volkswagen ID. rekenen op een prestigieuze aanwezigheid aan de start van de rally: die van voormalig Formule 1-rijder Stefano Modena, die al enkele jaren bij bandenfabrikant Bridgestone actief is. De Belgische regelmatigheidsrally exclusief aan elektrische voertuigen voorbehouden, staat nu op de kalender van de Bridgestone FIA ecoRally Cup! 

(persbericht / foto: Photo Trajectoire – Julien Mahiels)

Sommige mensen zijn nogal verrast om mij aan de start te zien van een evenement zoals de E-Rallye Ardenne Roads en ik begrijp dat“, vertelt Stefano Modena. “Op een bepaalde manier verrast het mij ook, maar uiteindelijk gaat het voor mij om de competitie en strijd tussen de auto’s en wat maakt het uit of ze nu thermisch of elektrisch zijn? Persoonlijk interesseert het competitieaspect me, of het nu tegen de tijd, het parcours of tegen de concurrentie is. Regelmatigheidscompetities zijn allesbehalve eenvoudig! Een auto kan op vele manieren worden gebruikt… Voor mij passen ‘competitie’ en ‘elektrisch’ dus goed bij elkaar, het belangrijkste is om je doelen te kunnen bereiken.” 

Het staat buiten kijf dat dit soort evenementen voor Bridgestone meer dan ooit van belang is. “Regelmatigheidscompetities voor elektrische voertuigen zijn inderdaad erg belangrijk voor Bridgestone“, vervolgt Stefano Modena. “Het bedrijf is zeer betrokken bij duurzaamheid en dankzij de Eco-Rally, maar niet alleen daardoor, kunnen we onze producten promoten en iedereen onze filosofie en aanpak voor de toekomst laten begrijpen.” 

Kijkt voormalig F1-rijder Stefano Modena de E-Rallye Ardenne Roads ambitieus tegemoet? “Dat is een goede vraag” lacht de Italiaan. “Ben ik persoonlijk goed genoeg om het beter te doen dan tijdens de laatste E-Rallye Monte-Carlo? Ik weet dat de deelnemers aan de start, met name de Belgen, veel ervaring hebben, terwijl ik slechts één soortgelijk evenement heb gereden. Ik ben me er dus van bewust dat het moeilijk zal zijn, maar met mijn co Giovanni, ben ik vastbesloten om de dingen goed te doen. We zien wel waar we stranden!