VAS: druk weekend in het verschiet

De regionale autosportcompetitie komt zo stilaan op zijn kruissnelheid. Dit Paasweekend worden trouwens de Rittensport en Slalom competities op gang geschoten. Een druk weekend want er zijn ook nog Marathon en Classic wedstrijden!

  • 5de Trimard Classic – op zaterdag 30 en zondag 31 maart 2024, tweedaagse wedstrijd voor de “VAS Marathon Challenge 2024” en diverse provinciale kampioenschappen (PAK) ingericht door All Car Promotions (ACP vzw). Start en aankomst aan Zaal ’t Buskantje in Madonna (Langemark- Poelkapelle) met zaterdag om 8u30 de start van de eerste wagen en zondag vanaf 17u30 de voorziene aankomst.
  • 1ste Kabouterrit – op zaterdag 30 maart 2024. Het is de openingswedstrijd van het VAS Rittensportseizoen en wordt ingericht door RT Titanic. De wedstrijd is de opvolger van de vroegere Titanicrit en heeft als basis Café Pelleman in Kasterlee waar zaterdagavond om 18u01 de start is van de eerste wagen en omstreeks 23u00 de aankomst van de vroegste finishers wordt verwacht.
  • 6 Uren van Brabant – op maandag 1 april 2024. De wedstrijd, in een organisatie van Safety Club Midden-Brabant, is de tweede manche tellende voor het regionaal kampioenschap “VAS Classic” 2024 en de diverse provinciale kampioenschappen (PAK). Start en finish zijn er in ‘Boerenzaal’ in Kerkom, waar maandag 1 april de start wordt gegeven omstreeks 12u30 en de aankomst van de vroegste deelnemers is voorzien rond 18u00.
  • Slalom van Kuurne – op maandag 1 april 2024. Het is de openingswedstrijd van het VAS Slalomseizoen. De slalom, ingericht door Autostal Hemicuda vzw, telt voor het regionaal kampioenschap “VAS Slalom” 2024, maar ook voor de diverse provinciale kampioenschappen (PAK) en VASAF. Het gebeuren vindt plaats in en om de gebouwen van EMKA Hatchery Equipment, op de Industrielaan in Kuurne. De start voor de eerste reeks wordt er gegeven 11u00.

foto: © vas.be