Belcar 2024: Russell Racing en PK Carsport slaan handen in elkaar

Midden mei start op Circuit Zolder de jaargang 2024 van het Belcar Endurance Championship. Het Belgische uithoudingskampioenschap is al jaar en dag de heimat van Russell Racing en ook dit seizoen zal het team weer van de partij zijn. Frank en Hans Thiers, Jeffrey Van Hooydonk en Christoff Corten delen immers opnieuw de Lamborghini Super Trofeo die we vorig seizoen al aan het werk zagen. Voor de technische ondersteuning en inzet op het circuit doet Russell Racing opnieuw een beroep op PK Carsport, het Limburgse team van Anthony Kumpen, waarmee in het verleden talloze successen werden behaald. Het is nu aftellen naar de start van het kampioenschap op 18 en 19 mei, uiteraard op het asfalt van Circuit Zolder.

Foto’s: © Ivan Tarantsov

De winter heeft raad gebracht”, vertelt Christoff Corten enkele weken voor de start van het nationale uithoudingsseizoen op Circuit Zolder. “2023 was geen makkelijk seizoen en op uitzondering van een race in de BGDC waren er voor ons geen prijzen weggelegd, daar moeten we eerlijk in zijn. Uiteraard maakt dat deel van de sport uit, maar we kunnen dat geen tweede opeenvolgende seizoen aanvaarden. We willen een sportieve revanche op 2023 nemen en dat betekende dat er beslissingen dienden genomen te worden. Daarom hebben we met de drijvende krachten achter Russell Racing rond de tafel gezeten en inderdaad enkele knopen doorgehakt. De belangrijkste was misschien wel dat we met de Lamborghini Super Trofeo zouden verdergaan, ook al was het eerste seizoen met de Italiaanse GT niet makkelijk. We geloven echter in het potentieel van de wagen en gaan ons 100% op het komende seizoen voorbereiden. Zo wordt de wagen op dit moment volledig gereviseerd om in de loop van de komende weken een uitgebreid testprogramma af te werken, wat ervoor moet zorgen dat we in de best mogelijk omstandigheden aan de start van het seizoen zullen staan. Bovendien blijven we trouw aan de rijders waarmee we nu al zo lang succesvol zijn en dus is het weer aan Hans en Frank Thiers, aan Jeffrey van Hooydonk en mezelf om onze kansen op de piste te verdedigen.

Terug met PK Carsport

De wagen blijft dus identiek, net als de bemanning, maar achter de schermen verandert er wel het een en ander:

Inderdaad”, aldus nog Christoff Corten. “We keren terug naar het team waarmee we eerder al erg succesvol waren, met onder meer winst in de 24 Uur van Zolder en een nationale titel: PK Carsport. De formatie van Anthony Kumpen bleef de voorbije seizoenen op hoog niveau presteren en voegde nog eens twee nationale uithoudingstitels aan het indrukwekkende palmares toe. In die optiek leek een nieuwe samenwerking dan ook de voor-de-hand-liggende keuze. PK Carsport zal zorgen voor de inzet en de technische ondersteuning van de Lamborghini Super Trofeo van Russell Racing, vandaar de teamnaam Russell Racing by PK Carsport. We hebben er het volste vertrouwen in dat de samenwerking succesvol zal zijn en kijken dan ook met spanning naar de eerste afspraak uit!

Afspraak dus op 18 en 19 mei op Circuit Zolder voor de eerste race van het Belcar Endurance Championship.