NK Rallycross: seizoensopener met een Europees tintje

Afgelopen weekend werd op het Eurocircuit in het Nederlandse Valkenswaard nabij Eindhoven het Nederlandse kampioenschap rallycross op gang geschoten. Het publiek kreeg een mooi deelnemersveld voorgeschoteld waarbij ook enkele Noren de weg naar Valkenswaard vonden.

(Foto’s : ©Dave Smeets)

Een kleine 90 deelnemers stonden op de inschrijflijst, en dat zorgde alvast voor een goed gevulde dag.

In de klasse RX3 kwamen liefst drie Noren opdagen, alle met een Honda Civic. Het was uiteindelijk de Noor Johannes Rafoss die de wedstrijd won, voor de Davy Van Den Branden (Citroën DS3) en Yves Teelen (PEugeot 208).

Tien deelnemers startten in de klasse Supernationals plus 2000cc. Onze landgenoten Yorick Maeyninckx en Kristof Bex werden samen met de Nederlander Bart Bel aangestipt als de favorieten. Maar het was ook uitkijken naar de Noor Guttorm Lindefjell, destijds een vaste waarde in het Europese kampioenschap, die kwam proefdraaien met een Mazda RX-7. Lindefjell zag zijn tijden gestaag verbeteren en strandde in de finale net naast het podium. Het was Volvo-rijder Yorick Maeyninckx die wist te winnen voor Bart Bel en Kristof Bex.

In de druk bezette klasse Supernationals min 2000cc was de overwinning voor Steve Volders met een Volvo C30. Hij bleef Peter van de Wege (Toyota Yaris) en Nick Neyens (Ford Escort) voor.

De winnaars in de overige klassen was de overwinning voor René Van Roy (Superbuggy RX), Max Van Empel (RST Junior), Tibo Vaesen (Rookie), Daan Spies (Minibuggy), Thymen Houben (Cross Car Junior), Jari Van Hoof (Cross Car Senior) en Mike Millenaar (Citroën 2CV).

Tijdens het weekend van 8 en 9 juni staat op het Eurocircuit de volgende wedstrijd voor het NK op het programma.