FIA WEC: Sebastian Vettel test Porsche 963 voor 24 Uur van Le Mans

Viervoudig F1-kampioen Sebastian Vettel mag volgende week in Aragon de Porsche 963 van Porsche Penske Motorsport testen. Voor Vettel wordt het zijn eerste ervaring in een hypercar ooit.

Tekst: Gilles Debeer – Foto’s: Porsche

Ik kijk ernaar uit om de Porsche te testen”, deelt Vettel mee. “Ik heb altijd andere raceseries gevolgd en mijn nieuwsgierigheid naar endurance-evenementen moedigde me aan om het gewoon eens te proberen. Ik ben enthousiast over de lange run in Aragón en ik kijk uit naar mijn tijd achter het stuur. Het zal zeker wennen zijn, maar iedereen in het team is heel open en staat klaar om me te helpen. We zullen zien wat de toekomst zal brengen, maar voorlopig heb ik geen verdere plannen.”

Volgende week gaat Porsche Penske Motorsport naar het 5,345 kilometer lange circuit van Motorland Aragón bij Alcañiz voor een 36 uur durende test. “We zijn erg blij dat Sebastian Vettel geïnteresseerd is in onze Porsche 963”, vertelt Thomas Laudenbach, Vicepresident van Porsche Motorsport. “We zullen hem ondersteunen met een uitgebreide voorbereiding om met ons hybride prototype te rijden. Van zijn waardevolle feedback zullen we veel kunnen leren.

Naast Sebastian Vettel zal ook onze landgenoot Laurens Vanthoor aan de test deelnemen. De uithoudingstest dient als voorbereiding op het hoogtepunt van het FIA WEC-seizoen in Le Mans op 15 en 16 juni. Als recordhouder wil Porsche op het Circuit des 24 Heures een twintigste overwinning behalen. Het is afwachten of dat met of zonder Vettel zal worden.