F1 Australië: Norris en Leclerc vooraan in eerste twee vrije trainingen

In Australië zijn afgelopen nacht de eerste twee vrije trainingen afgewerkt. Lando Norris (McLaren) topte de eerste sessie, Charles Leclerc (Ferrari) was dan weer de snelste in de tweede sessie. In de eerste vrije training maakten de rijders op Albert Park veel fouten.

(Tekst: Gilles Debeer – Foto: McLaren)

Vooral met de snelle bochtencombinatie van bocht tien en bocht elf hadden de rijders moeilijkheden. De grootste slachtoffers waren Fernando Alonso (Aston Martin) en Max Verstappen (Red Bull Racing), want beide rijders liepen in bocht elf schade aan de vloer op. Daarnaast zochten onder meer Russell (Mercedes), Hamilton (Mercedes) en Bottas (Sauber) de grindbak op.

Met nog twintig minuten op de klok reed Alex Albon zijn Williams-bolide de muur in, met de rode vlag als logische gevolg. Uiteindelijk was het Lando Norris die de eerste vrije training topte, voor Max Verstappen en George Russell.

De tweede vrije training verliep rustiger, met Charles Leclerc als snelste man. De Monegask klokte een 1.17,277, wat bijna vier tienden sneller dan de drievoudige wereldkampioen Verstappen was. Carlos Sainz (Ferrari) vervolledigde de topdrie. Alex Albon kwam na zijn crash niet meer naar buiten en verloor kostbare trainingstijd.

Vannacht staat de derde vrije training op de planning, gevolgd door de kwalificatie die morgenochtend plaatsvindt.