F1 Australië: Alex Albon neemt deel aan de race ten koste van Logan Sargeant

Alex Albon (Williams) zal voor de rest van het weekend in de wagen van teamgenoot Logan Sargeant rijden. Albon crashte in de eerste vrije training zijn eigen bolide waarbij het chassis hard werd geraakt. Williams heeft geen extra chassis bij, waardoor de wagen niet meer op de baan kan verschijnen. Logan Sargeant moet zijn zitje aan Albon afstaan.

Tekst: Gilles Debeer – Foto: Williams

Dit is het moeilijkste moment uit mijn carrière”, deelt Logan Sargeant mee. De Amerikaan was niet betrokken bij de crash van Albon maar moet toch voor de kwalificatie en de race zijn plaats afstaan. Williams deelt mee dat de wagen van hun Thaise rijder zonder nieuwe chassis onmogelijk te herstellen is, waardoor ze de beslissing hebben genomen dat Albon in de auto van Sargeant zal rijden.

Volgens teambaas James Vowles was het geen gemakkelijke keuze om de rijders van auto te laten wisselen. “Vandaag toont nog maar eens aan door welke periode Williams gaat. Zonder nieuw chassis naar een Grote Prijs trekken is niet meer van deze tijd, maar toch konden we niet anders”, vertelt Vowles. “Het was een moeilijke beslissing, maar we denken dat we met Albon meer kans hebben om punten voor het team te scoren. We zijn Logan Sargeant dankbaar dat hij de beslissing begrijpt.”

Zowel morgen als zondag zullen we dus negentien rijders op de grid zien. Komende nacht werken de rijders nog de laatste vrije training af vooraleer ze starten met de kwalificatie. Zondagochtend begint de race in Australië om vijf uur.