F1 Australië: Williams wil punten scoren

Na twee puntenloze races wil Williams in Australië zijn eerste toptien-notering van het seizoen veroveren. Alex Albon eindigde in Saoedi-Arabië nipt buiten de punten, waardoor het vertrouwen bij de Thai goed zit. De Amerikaan Logan Sargeant kende een mindere seizoenstart en wil zich in Melbourne volledig herpakken.

Tekst: Gilles Debeer – Foto: Twitter Williams

“Ik vind het geweldig om terug in Melbourne te zijn”, vertelt Alex Albon. “Er hangt altijd een geweldige sfeer in de stad en de fans zijn erg gepassioneerd. Albert Park is voor ons altijd een goed circuit geweest, dus ben ik benieuwd wat we dit jaar kunnen tonen.” Albon eindigde twee jaar geleden op Albert Park in de toptien en wil komend weekend zijn eerste punten van het seizoen scoren.

Head of Vehicle Performance Dave Robson heeft alvast vertrouwen in zijn team, want Williams reed de voorbije jaren sterk in Melbourne. “De auto was vorig jaar sterk en dat geeft ons iets om dit weekend op voort te bouwen. Dit jaar kijken we vooral naar de banden uit, want Pirelli koos voor de drie zachtste compounds, wat verschilt met vorig jaar”, aldus Robson.

Logan Sargeant kende in vergelijking met Alex Albon een moeilijkere seizoenstart. De Amerikaan eindigde in de Grote Prijs van Bahrein als laatste en in Saoedi-Arabië kwam Sargeant niet verder dan een vijftiende plaats. Met RB Visa Cash App, Sauber en Haas ligt het middenveld dicht bij elkaar. Toch heeft de Williams-rijder voor Australië een duidelijk plan opgesteld. “Ik kan niet wachten om dit weekend weer te racen. Mijn plan is om op vrijdag een goed ritme te vinden en daar het hele weekend op voort te bouwen. Er is weinig verschil tussen de teams in het middenveld, waardoor we op een toptien-notering kans maken.”