MotoGP: Barry Baltus duikt dit weekend de rollercoaster van Portimao in

Twee weken na zijn podiumplaats in Losail keert de Zelos Black Knights-coureur terug naar het circuit voor de tweede Grand Prix van het seizoen in Portugal.

(persbericht / foto: Zelos Black Knights)

Het 2024 Moto2 wereldkampioenschap arriveert op het Europese continent. Na de seizoensopener in Lusail, Qatar, komt de paddock dit weekend bijeen op het circuit van Portimao. De Grand Prix van Portugal is de tweede race van het seizoen en de eerste voor Barry Baltus sinds zijn podiumfinish op 10 maart.

De Belg zal erop gebrand zijn om te schitteren na zijn beste prestatie uit zijn carrière. Hij komt terug van zijn beste prestatie ooit en keert terug naar een circuit waar hij in 2022 al een top 10-klassement behaalde (negende plaats). Maar Portimao en de indrukwekkende hellingen, die de bijnaam “rollercoaster” hebben opgeleverd, hebben vaak verrassingen in petto. Barry Baltus blijft daarom voorzichtig in aanloop naar deze tweede ronde van het seizoen.

Barry Baltus (coureur Zelos Black Knights): “Onze motivatie is ongekend hoog na onze tweede plaats in Qatar. Dit podium is de beloning voor al het harde werk dat we er de afgelopen jaren in hebben gestoken, maar we moeten met beide benen op de grond blijven staan en gefocust blijven. Er wacht nog een heel seizoen en het moeilijkste begint nu pas: ons prestatieniveau vasthouden. Portimao is een heel leuk circuit, waar van alles kan gebeuren. We gaan hard werken tijdens de trainingen om een goede startplaats te veroveren, terwijl we ons zo goed mogelijk voorbereiden op de race van zondag.”

Het programma van Barry Baltus voor de Grand Prix van Portugal van 2024:

Vrijdag 22 maart:
10.50 uur: Free Practice
15.05 uur: Practice 1

Zaterdag 23 maart:
10.25 uur: Practice 2
14.45 uur: Q1
15.10 uur: Q2

Zondag 24 maart:
13.15 uur: Race