Lamera Cup 2024: Fast Kukki Racing Team met Koen Wauters en Michael Cool

In Frankrijk zijn er heel wat autosportcompetities die bij ons minder bekend zijn, maar wel al jaren heel wat rijders en teams aantrekken en voor mooie autosport zorgen. Een daarvan is de Lamera Cup, met sinds jaar en dag ook Belgische vertegenwoordigers, waaronder Fast Kukki Racing Team. In 2024 zal niemand minder dan Koen Wauters de kleuren van de formatie mee verdedigen.

Foto: Kurt van Buitenen

Koen Wauters, die ondertussen al bijna drie decennia autosportervaring telt, heeft zijn zinnen op de Lamera Cup gezet, een Frans uithoudingskampioenschap waarvan drie wedstrijden in Frankrijk worden verreden, naast verplaatsingen naar Duitsland, Italie, Spanje en Portugal.

Verleden jaar heeft Koen Wauters de competitie leren kennen, ook bij Fast Kukki Racing. De Dakarist reed toen een race in Valencia samen met Michael Cool, Kim Van Dobben de Bruijn en Kurt van Buitenen. Het kwartet reed toen naar een vierde plek in de klasse Pro-Am.

We rijden dit seizoen opnieuw samen, met als doel de titel in Pro-Am”, aldus Kurt van Buitenen. “Michael Cool is een bekende uit het Belcar-kampioenschap en de Porsche-competities en hij reed al eerder bij ons team. Kim heeft een verleden in de autosport en reed vorig jaar twee races in de Lamera Cup.Dit jaar zal Koen een heel seizoen rijden, behalve de wedstrijd in Valencia, waar Michael hem vervangt.

De eerste wedstrijd vindt op het voormalige F1-circuit van Magny-Cours plaats en dat tijdens het paasweekend met een race van vier uur op zaterdag en een van zeven uur race op zondag.