Belcar Skylimit Sprint Cup 2024: aftrap in Mettet dit weekend

Dit weekend start in Mettet, naast de Fun Cup, ook de editie 2024 van de Belcar Skylimit Sprint Cup. Het kampioenschap heeft de wind in de zeilen en telt meer dan veertig wagens voor de opener van het seizoen, met in alle klassen behoorlijk wat concurrentie. Het format van de serie blijft identiek, met twee sprintraces van 30 minuten, weliswaar niet langer met een staande start, maar met een rollende start. Na Mettet volgen nog twee meetings op Spa-Francorchamps en drie op Circuit Zolder.

In de BSSC1, de klasse 1, vinden we traditioneel de kleinere wagens, zoals Peugeot 206 GTi, VW Lupo GTi en andere Suzuki Swift. Zij zullen in Mettet met een zevental deelnemers zijn, enkele exemplaren minder dan de BSSC2, waar onder meer een grote naam als Philippe Huart (Fiesta) van start gaat, naast Tom Vanderheyden en Ian Delhoux met gelijkaardige Cup-bolides. Maar evengoed zien we een Mazda MX-5, diverse BMW en zelfs een Skoda Octavia aan de start. 

Heel wat verscheidenheid is er in BSSC3, met enkele BMW, Renault Clio of Mégane RS, maar ook een Nissan 350Z en een Honda Civic Type-R. De mooiste wagens vinden we misschien wel in BSSC4, met de Toyota Supra MK3 van Ronald Thienpont en de Honda Integra Type-R van Dennis Van Hal.

Renault versus BMW, dat is de leidraad in BSSC5, terwijl BMW ook het hoge woord zal voeren in BSSC6, met vier wagens, waaronder ook de enige TCR, de Peugeot 308 TCR van Michel Fernandes. 

Afspraak zondag in Mettet voor twee races met start om 9u50 en 16u50.