VAS Moorslede – Interview met Chesney Deroo: “Aan het stuur zitten van een rallywagen is een kinderdroom die uitkomt”

De 23-jarige Chesney Deroo nam tijdens de rally van Moorslede deel aan zijn eerste wedstrijd als rijder aan het stuur van een Citroën Saxo. De rijder uit Wijtschate had al ervaring als corijder opgedaan, maar dit seizoen zit hij voor het eerst aan de andere kant van de cockpit. Ook de nieuwe corijder Seppe Bonte begint aan zijn eerste seizoen in de rallysport.

Tekst: Gilles Debeer – Foto: Kiandro Deroo

“Ik heb al wat ervaring als corijder”, vertelt Deroo. “Dit seizoen zit ik aan de andere kant van de wagen en ik merk met afgelopen jaren een groot verschil. Ik bepaal nu het gedrag van de wagen en ik moet zelf luisteren naar de persoon naast me. Toch vind ik het een voordeel dat ik de voorbije jaren meeging als corijder bij Brent Boudrez, want je leert de sporen op de verschillende klassementsproeven beter kennen.”

Deroo maakte dit weekend zijn debuut in de rally van Moorslede. Zijn wedstrijd verliep vlot, totdat hij en Seppe Bonte in een gracht belandden. “We hadden een goede start en noteerden enkele mooie tijden”, deelt Deroo mee. “Na de tweede klassementsproef stonden we op de eerste plaats in onze klasse, wat we niet hadden verwacht. Op de derde klassementsproef maakte ik een foutje waardoor we op de vierde proef het tempo lieten zakken. De zesde proef was nog niet het einde van de officiële rally, maar wel dat van ons. Onze wagen belandde in een gracht en we konden niet meer verder rijden. Toch ben ik tevreden met het debuut, want aan het stuur zitten van een rallywagen is een kinderdroom die uitkomt.”

Het duo stond niet lang bij de wedstrijd van Moorslede stil, want een volgende rally staat alweer op de planning. “Samen met mijn broer Kenny trek ik midden april naar Wallonië voor de Rallye Salamandre. Daarnaast neemt Seppe voor de Rally van de Monteberg terug plaats op het zitje naast me , waar voor het eerst een klassementsproef in Wijtschate start”, glundert Deroo. “Plezier zal in elke wedstrijd voorop staan, al willen we ook enkele mooie resultaten neerzetten”, besluit Deroo.