VAS Moorslede: Melissa Debackere zet de toon na twee proeven

In de VAS rally van Moorslede heeft Melissa Debackere (Skoda) na twee klassementsproeven de leiding genomen. Debackere reed op beide proeven de scratch en gaat met een bonus van 17,1 seconden de tweede lus in. De wisselende weersomstandigheden zorgden voor enkele opmerkelijke resultaten.

Tekst: Gilles Debeer / Foto: Gilles Verschuere

Door de wisselende weersomstandigheden op de openingsproef noteerden enkele rijders verrassende resultaten. James Gruwez (Mercedes) kon in zijn Historic-wagen naar een vierde algemene tijd rijden. Gruwez was namelijk een van de rijders die in het droge de proef kon afwerken. Verder in de toptien zagen we nog drie Historic-wagens een plaats bezetten. Bij de moderne wagens veroverde Melissa Debackere meteen een kloofje van 3.1 seconden op Kurt Boone (Ford). Tim van Parijs (Renault Clio) reed naar een derde plaats.

Op de tweede klassementsproef schroefde Debackere het tempo op. De Skoda-rijdster breidde haar voorsprong uit tot 17,1 seconden op Boone. Vincent Verscheuren (Citroën) volgt al op 37,5 seconden als derde. Vandaag volgen nog drie lussen van twee klassementsproeven vooraleer we de winnaar kennen.