Rally: Patrick Snijers en Wim Soenens met Porsche

Tijdens een druk bijgewoonde persconferentie in het West-Vlaamse Wielsbeke stelden Patrick Snijers en Wim Soenens donderdagavond hun Porsche 997 GT3 voor waarmee ze dit jaar een programma à la carte rijden bestaande uit veelal West-Vlaamse rally’s.

(persbericht / foto: ©Lorenz Deschuyttere )

Het was gezellig druk donderdagavond bij DCT waar Patrick Snijers en Wim Soenens hun Porsche 997 GT3 aan het grote publiek toonden. “Patrick Snijers en een Porsche zijn onlosmakelijk aan elkaar verbonden en blijven een garantie voor succes”, zegt Stock-Depot zaakvoerder en copiloot Wim Soenens. “Het is al jaren een vaststaand feit dat Patrick met deze wagen garant staat voor succes en als één van de weinigen overeind blijft tussen de Rally2 wagens. Je ziet heel vaak dat mensen blijven staan tot Patrick gepasseerd is om dan naar de volgende klassementsrit te gaan. Ons programma ligt vast tot aan de zomer. Nu zondag nemen we deel aan de Short Rally van Moorslede. Nadien volgen de TAC Rally, de ORC Rally, de Sezoensrally en de Ypres Rally. Tijdens de vakantie bekijken we ons programma voor het najaar. De Omloop van Vlaanderen is daarbij haast een certitude.”

Patrick Snijers en Wim Soenens namen in 2004 voor het eerst deel aan een rally. Het duo eindigde toen met een Mitsubishi Lancer Evo VII vierde in de Ypres Westhoek Rally. Gedurende 20 jaar deelden ze lief en leed in heel uiteenlopende wagens waarvan de Porsche telkens terugkeerde. Ook in hun 21e jaar dat ze de wagen delen doen ze dat opnieuw in een Porsche. “Die wagen ligt me als geen ander”, zegt Patrick Snijers. “Op dinsdag hebben we de Porsche getest. Het voelde aan als thuiskomen, alsof ik nooit was weggeweest. In het begin moest ik er uiteraard wat inkomen, maar al snel had ik een goede afstelling beet voor op het droge. Alsof het moest zijn begon het in de namiddag te regenen waardoor die testdag eigenlijk een perfect verloop kende. Stock-Depot is gehuisvest in Zulte, en dus zullen we veelal deelnemen aan West-Vlaamse rally’s. Maar ook de Sezoensrally, toch een thuiswedstrijd van mij, staat op het programma. Plezier maken is de hoofdambitie. Zoals Wout Van Aert het vorig jaar zei: ik moet just niets. Maar ik hoef niet te zeggen dat ik een competitiebeest ben en … Wim dat eigenlijk ook is. Voor de zomervakantie rijden we drie BRC-rally’s en wellicht komen er daar nog enkele bij. We zullen ons dan toch maar inschrijven voor het GT-kampioenschap”, glimlacht Patrick Snijers.


Het ontwerp van de wagen geeft een knipoog naar het begin van de carrière van Patrick Snijers.
“In 1983 won ik mijn eerste van in totaal zeven Belgische titels met een Porsche in de rood en witte
kleuren van een sigarettenmerk. De jonge ontwerper en rallyfan Mauro Godderis heeft daarmee
rekening gehouden. Het resultaat is heel herkenbaar. Ik vind het prachtig”
, besluit Patrick Snijers