IMSA Sebring 12: eerste startrij voor Cadillac

Net zoals in Daytona ging de polepositie (1:48.152) van de 12 Uur van Sebring naar Pipo Derani. De Braziliaan was met zijn Whelen Engineering Cadillac V-Series.R 147 duizendsten sneller dan Sébastien Bourdais in het exemplaar van Chip Ganassi Racing. Vasser Sullivan (Lexus) en Winward Racing (Mercedes) lieten de beste rondetijden in GTD Pro en GTD optekenen. Tijdens de kwalificatiesessies kwamen geen Belgen in actie.

(Foto’s: © Cadillac – Wright Motorsports)

Louis Delétraz eindigde met zijn Acura als derde en de BMW M Hybrid V8 van Philipp Eng werd vierde. Julien Andlauer, de teamgenoot van Alessio Picariello, sloot met de Proton Porsche 963 af op de zevende positie, op 1,1 seconden van de polesitter.

Eigenlijk was Ricky Taylor met een Acura het snelst in GTP, maar de Amerikaan verloor zijn rondetijden doordat er aan zijn wagen gewerkt werd tijdens een rode vlag. Deze onderbreking kwam er na een ongeval van Mathieu Jaminet met de Penske Porsche Motorsport 963 in de verraderlijke eerste bocht. Connor De Philippi, de ploegmaat van Maxime Martin, eindigde met de #25 BMW M Team RLL BMW als negende in GTP.

In LMP2 zette PJ Hyett (AO Racing – Oreca) de beste chrono op de schermen. Jack Hawskworth (Vasser Sullivan – Lexus) was het snelst in GTD Pro en hij werd in het klassement gevolgd door Philip Ellis (Winward Racing – Mercedes), de snelste man in GTD. Joey Hand finishte met zijn Ford Mustang GT3, die hij met Frédéric Vervisch deelt, op de elfde plaats. De Wright Porsche van onder meer Jan Heylen werd in handen van Adam Adelson vijftiende in GTD. Iron Dames Frey-Gatting-Bovy lieten door een lekke band geen chrono optekenen.

Resultaten