Belgian Westhoek Classic: Ronse-Ieper-Ronse en 8 afgesloten proeven op privédomein

Om de benaming van het evenement alle eer aan te doen en om de 20ste verjaardag te vieren, keren we na 5 edities in de Belgische Ardennen éénmalig terug naar de roots van het evenement. Op vrijdagavond zetten we koers vanaf de Grote Markt te Ronse richting… Ieper -centrum van de Westhoek- voor een traditionele avondetappe. Op zaterdag rijden we de hoofdbrok van de wedstrijd om opnieuw te finishen te Ronse op zaterdagavond rond 18u.

(persbericht)

Op het menu prijken regelmatigheidsproeven die de geschiedenis van Belgian Westhoek Classic gemarkeerd hebben! De exacte locaties van de regelmatigheidsproeven blijft dit jaar 100% geheim. Maar er is meer…! We selecteerden 8 privé-domeinen waar we voor het plezier van de bemanning uiteenlopende afgesloten proeven hebben uitgetekend. “Het is een idee dat ontstaan is na deelname aan de RAC Rally of the Tests, de regelmatigheidsrally versie van de Roger Albert Clark Rally waar er naast de klassieke regelmatigheidsproeven ‘testen’ op privéterrein worden georganiseerd. Geen snelheidsritten, maar regelmatigheidsproefjes op uitdagende terreinen zonder overig wegverkeer! We besloten zelf op zoek te gaan naar heel uiteenlopende en uitdagende terreinen om een Belgische versie van dit evenement te kunnen organiseren. We hebben spectaculaire proefjes uitgetekend op variërende terreinen die voor een unieke ‘touch’ zullen zorgen en het zal ongetwijfeld extra publieke opkomst garanderen! De rest van het tracé -wat dit jaar uit een hoog percentage ‘wedstrijdkilometers’ zal bestaan, blijft dit jaar strikt geheim, om de oorsprong van de discipline te benadrukken!”

Onze sportief verantwoordelijken Bjorn & Jens Vanoverschelde zullen er uiteraard over waken dat de proefjes geen al te grote invloed hebben op de eindrangschikking. “De ‘testjes’ zijn vloeiend maar topsnelheid is niet van primordiaal belang. De bestraffingen zullen eveneens gelimiteerd worden zodat de testjes minimaal doorwegen in de eindrangschikking, maar vooral voor een uniek evenement in België zullen zorgen!”

Steerwheel Trophy ‘by Trailerverhuur België’
Om het evenement budgetvriendelijk te houden, heeft Trailerverhuur België zijn naam verbonden aan het unieke concept. Dankzij hun steun blijft het inschrijvingstarief ongewijzigd, desondanks de extra marshals en het extra materieel die nodig zijn om de ‘testjes’ uit te zetten! Daarenboven komt er naast de algemene rangschikking eveneens een afzonderlijke ‘Steerwheel Trophy by Trailerverhuur België’ die de best presterende piloot tijdens de ‘testjes’ zal belonen. Een ‘Stopwatch Trophy’ zal op zijn beurt de beste presterende navigator tijdens de regelmatigheidsproeven belonen.

Inschrijvingen vanaf 15 april 20u; vol=vol
Deelnemen kan in de categorie Expert (voor de ervaren teams) of in de zéér toegankelijk categorie Classic. Beide categorieën krijgen hetzelfde uitdagende parcours voorgeschoteld. De inschrijvingen worden geopend op maandag 15 april, om exact 20u en zoals de traditie het wil verwachten ook dit jaar opnieuw een ‘full house’ met deelnemers uit Vlaanderen, Wallonië, UK, Nederland en Frankrijk. Het reglement wordt verwacht begin april, maar in tussentijd kan u alle nuttige informatie reeds vinden op onze website www.belgianwesthoekclassic.be.

DATUM WEDSTRIJD 2024: 20-21 september

START- EN FINISHLOCATIE: centrum Ronse

CATEGORIEËN: 
– expert (meerdere navigatiesystemen)
– classic (bol-pijl & eenvoudig kaartlezen) 

MAXIMUM AANTAL DEELNEMERS: 130

BELANGRIJKE DATA:
– begin maart: bekendmaking programma
– begin april: publicatie reglement
– maandag 15 april 20u: opening inschrijvingen