Belcar 2024: VP-Racing met kampioenen-auto van Tom Coronel

Het Belcar Endurance Championship is niet alleen een uithoudingskampioenschap voor GT-wagens, ook de toerwagens vinden er hun gading. Met de vele beschikbare TCR-bolides, biedt de klasse TA heel wat potentieel en dat stelde ook VP-Racing vast. Het team met Olivier Bertels en Nick Van Pelt als rijders, staat in 2024 op de startgrid met de Audi RS3 TCR LMS waarmee Tom Coronel voor rekening van Comtoyou Racing in 2023 Europees TCR-kampioen werd.

Foto’s: Bram Machiels – VP-Racing

VP-Racing, met als thuisbasis Sint-Antonius Zoersel, bestaat al ruim twintig jaar, met een verleden dat zich tot 2019 vooral in de autocross afspeelde. “We reden met Mitsubishi en Hayabusa sprinter, waarbij ook andere namen uit de autosport zoals huidig FIA WEC-rijder Tom Van Rompuy bij ons aan de slag gingen. Anderzijds kwamen we ook regelmatig uit tegen Stienes Longin, die de basis van zijn carrière ook in de autocross legde”, legt Nick Van Pelt uit. “Ondertussen zijn we ook richting de circuitracerij opgeschoven, met een debuut in 2016.

Voor het seizoen 2024 pakt VP-Racing uit met een spectaculaire wagen, met name de Audi RS3 TCR LMS waarmee de Nederlander Tom Coronel in 2023 Europees TCR-kampioen is geworden en dat in de kleuren van het Belgische Comtoyou Racing, vandaag vertegenwoordiger van Aston Martin in GT3 en GT4.

Wij komen met de Audi in de klasse TA uit, waar we op een stevige concurrentie van andere toerwagens hopen”, aldus nog Nick Van Pelt. “Er zijn heel wat TCR-wagens op de markt en het zijn snelle en spectaculaire bolides die het publiek zeker aanspreken. Ik hoop dan ook op een mooie strijd dit seizoen.”

Een mooi autosportpalmares

Van Pelt, die erg succesvol in de autocross was, heeft ondertussen ook al enkele adelbrieven in het nationale uithoudingskampioenschap Belcar, met podiumplaatsen in diverse wedstrijden, waaronder tweede derde plaatsen (in TA en GTB) tijdens de voorbije edities van de 24 Uur van Zolder. We zagen hem eerder ook met succes aan het werk in de Belcar Skylimit Sprint Cup met de BMW 325i van AR Performance en in de Belcar Historic Cup met een Porsche 911 3.0 RS.

Zijn teamgenoot Olivier Bertels werd in 2009 Belgisch kampioen enduro national en telt ondertussen deelnames aan wedstrijden van de VW Fun Cup, de 24 Uur van Dubai, wedstrijden van de 24H Series en de Supercar Challenge en uiteraard het Belcar Endurance Championship. Afgelopen seizoen werd hij, samen met Nick Van Pelt, derde in de sterk bezette klasse GTB tijdens de 24 Uur van Zolder, aan het stuur van de BMW M4 GT4 van BMS Motorsport.

Startnummer #747

“Olivier en ik hebben elkaar leren kennen in de aanloop naar de 24 Uur van Zolder die we afgelopen seizoen samen bij BMS Motorsport reden. In de nasleep van de race besloten we om onze krachten te bundelen om het Belcar-kampioenschap te rijden. Ons team bestaat uit een groep vrienden die sinds 2003 bij het team gekomen zijn. Na twee seizoenen samenwerking met Filip Baelus en BMS Motorsport gaan we dit seizoen weer verder met VP-Racing. Het startnummer is overigens #747 en dat verwijst naar… Boeing waar ik mee vlieg in mijn professioneel leven.”