BRC Ardennes: amper 41 wagens aan de start

Komende zaterdag staat de 70ste editie van de Rallye des Ardennes als opener van het BRC Divisie II op de rallykalender. Die kalender omvat, na het verdwijnen van de wedstrijd in Oudenaarde nog amper twee wedstrijden, met over enkele weken nog de TAC in Tielt. Amper 41 teams staan in Dinant aan de start, een te klein aantal om een rally op termijn levensvatbaar te houden. 

Het feit dat de Rallye des Ardennes pal tussen de openers van het ASAF-kampioenschap (Hannut) en het VAS-kampioenschap (Moorslede) valt, helpt uiteraard niet om een gevuld deelnemersveld bijeen te krijgen. Bovendien kan men zich de vraag stellen, wat de zin is van deze rally’s die alleen als Divisie II aangeduid staan. Het gaat hier niet om het kampioenschap as such dat nog drie nevenwedstrijden in D1-wedstrijden telt. Op een half jaar verdwenen immers de South Belgian Rally, de Rally van Bertrix en de rally van Oudenaarde, wedstrijden die zonder meer hun plaats op de kalender van de Divisie II hadden kunnen innemen.  

De top van de affiche wordt ingenomen door negen wagens van de klasse Rally2. Die deelnemers kunnen in één wedstrijd van Divisie 2, de Rallye des Ardennes of de TAC Rally, een achtste resultaat scoren dat mee ingebracht kan worden naast de zeven resultaten die ze kunnen behalen in Divisie 1. Regerend kampioen Maxime Potty (Citroën C3) is torenhoog favoriet. Bastien Rouard (Hyundai), Jos Verstappen (Skoda Fabia RS) en Sébastien Bedoret (Skoda van SXM) zijn de outsiders.