VAS Rally: 2024 seizoen opent volgend weekend in Dadizele

De 3de Short Rally van Moorslede zal op zondag 17 maart 2024 het VAS regionale rallyseizoen op gang schieten. De regionale rallycompetitie is een van de populairste kampioenschappen in Vlaanderen en dat zal ook dit jaar niet anders zijn.

(persbericht/foto: ©G.Verschuere)

De Short Rally van Moorslede wordt ingericht door Autoclub Dadizele. Het is een wedstrijd over over 160,33 kilometer, met 79,80 kilometer aan klassementsproeven. Zoals we ondertussen al gewoon zijn, worden er vier rondes verreden van telkens twee proeven (Moorslede en Dadizele). De trajecten maken gebruik van passages op het grondgebied van de gemeentes Moorslede, Dadizele, Ledegem en stad Roeselare. De fans kunnen zich gemakkelijk verplaatsen naar de beide proeven, die dicht bij het centrum van Dadizele liggen. Tussen de passages door kan men op de Markt, in de schaduw van de imposante basiliek, terecht voor alle soorten natjes en droogjes bij de lokale horeca en de catering. Hier is uiteraard ook alle informatie over de rally te vinden.

Om het operationeel allemaal behapbaar te houden stelden de organisatoren een maximum van 140 teams voorop, die worden toegelaten tot de start. Of dat quotum wordt gehaald is nog onduidelijk, maar de inschrijvingslijst is ondertussen al mooi gevuld. Niet enkel kwantiteit telt, maar ook de kwaliteit staat voorop. Melissa Debackere en Nick Degryse zullen trachten hun mooie zege van vorig seizoen over te doen. Maar met een Kurt Boone (Fiesta R5), een Vincent Verschueren (Citroën C3) en een keure aan Porsche GT3 rijders met Patrick Snijers, Tim Van Parijs en Gunther Monnens aan de start is dat op voorhand nog niet gegeven!

SHORT RALLY MOORSLEDE

  • Wanneer? zondag 17 maart 2024
  • Wie? Autoclub Dadizele vzw, Mgr. Cardijnlaan 97 – 8890 Dadizele
  • Wat? Wedstrijd voor het VAS kampioenschap Rally en Historic Rally 2024 en diverse provinciale kampioenschappen (PAK)
  • Waar? Marktplaats Dadizele, met om 07u55 de start van de eerste wagen en vanaf 17u30 de voorziene aankomst.