MotoGP Qatar: Martin blijft sprintkoning

In Qatar was er het openingsweekend van het 2024 seizoen voor de MotoGP. Door regen was er een gewijzigd schema voor de kwalificaties en de vrije trainingen. Jorge Martin mocht zich deze namiddag lanceren vanop pole voor de eerste sprintrace van het jaar.

(foto: ©motogp.com)

Jorge Martin (Prima Pramac Racing) hield zijn reputatie hoog van “koning van de sprintraces”. Hij hield in Qatar Brad Binder (Red Bull KTM Factory Racing) en Aleix Espargaro (Aprilia Racing) af voor de zege in de sprintrace. Voor meervoudig kampioen Marc Marquez (Gresini Racing) was er een vijfde plaats voor zijn debuut in het privéteam. Super rookie Pedro Acosta (Red Bull GASGAS Tech3) haalde op zijn debuut de achtste plaats.

In Moto2 was er een pole voor Aron Canet (Fantic Racing). Onze landgenoot Barry Baltus (Fieten Olie Racing GP) haalde een bemoedigende zesde startplaats. Geven we ook nog even mee dat in Moto3 de pole ging naar de Spanjaard Daniel Holgado (Red Bull GasGas Tech3). Morgen zijn er de races voor de Moto2 en de Moto3, evenals de Grand Prix race voor de MotoGP.