F1 Saoedi-Arabië: Alonso in tweede vrije sessie

Fernando Alonso was in de avondsessie in zijn Aston Martin de snelste in Saoedi-Arabië. In de tweede vrije training reden alle rijders een simulatietest voor de kwalificatie van morgen en daarin was de Spanjaard duidelijk sneller dan de rest van het pak. George Russell (Mercedes) en Max Verstappen (Red Bull Racing) vervolledigden de top drie.

Foto: Aston F1

Tijdens de tweede vrije training is het gebruikelijk voor de rijders om de zachte band onder de wagen te leggen. Fernando Alonso was duidelijk de snelste van het volledige deelnemersveld. De Spanjaard was meer dan twee tienden sneller dan George Russell, Verstappen volgde op drie tienden van de tweevoudige wereldkampioen.

Opvallend is dat Pierre Gasly met zijn Alpine-bolide naar een negende plaats reed. Het Franse team gaat door een moeilijke periode, maar lijkt op het circuit van Jeddah beter voor de dag te komen. McLaren gaat de omgekeerde richting uit. Rijder Lando Norris eindigde als twaalfde, terwijl Oscar Piastri nipt binnen de toptien was terug te vinden. Morgen staat de laatste vrije training op het programma, gevolgd door de kwalificatie vanaf 18u. Het lijkt een spannende kwalificatie te worden, want vandaag eindigden veertien rijders binnen de seconde.

Fernando AlonsoAston Martin1:28.827
George RussellMercedes+0.230
Max VerstappenRed Bull Racing+0.331
Charles LeclercFerrari+0.353
Sergio PerezRed Bull Racing+0.473
Lance StrollAston Martin+0.509
Carlos SainzFerrari+0.628
Lewis HamiltonMercedes+0.677
Pierre GaslyAlpine+0.701
Oscar PiastriMcLaren+0.767