FIA WEC Qatar: reacties van de Belgen na de race

Niet alle Belgen kenden het geluk en succes van Laurens Vanthoor. Tom Van Rompuy moest de strijd in zijn Corvette jammer genoeg vroegtijdig verlaten, terwijl Stoffel Vandoorne met een probleem aan de batterij van zijn Peugeot 9X8 geen kans op een ereplaats maakte. Ook bij de Iron Dames en WRT was de start van het FIA WEC moeilijker dan verhoopt.

(tekst: Joost Custer / foto: © Shameem Fahath)

Sarah Bovy: “Dat was het dan voor de eerste race van het FIA WEC 2024 met een achtste plaats. Ik denk dat we een goede, consistente race hebben gereden. We streven naar meer en we blijven pushen en hard werken om het de volgende race beter te doen. We hebben gelukkig nog enkele punten gescoord. Ik wil ook de dames van het Iron Dames Equestrian team feliciteren. Zij wonnen hun eerste wedstrijd hier in Qatar. Ik ben erg blij voor hen.”

Vincent VOSSE, Team Principal Team WRT: “Qatar was een zwaar weekend. Twaalfde en zestiende worden in de hypercar-categorie is niet het resultaat waar we naar op zoek waren, maar we hebben veel data verzameld en we kunnen van daaruit verder werken. In LMGT3 hebben we met beide auto’s een sterke race gereden. Beide teams deden het ook perfect in de pitstraat voor een eerste race in een nieuw kampioenschap. Vierde en zesde is inderdaad een goed resultaat, maar het is niet waar we willen staan. Het is nooit een geweldig gevoel als je weet dat je een goede race hebt gereden zonder fouten, maar toch het podium nipt mist.”

Dries Vanthoor – #15 BMW M Hybrid V8 : “Het is zeker niet het resultaat waar we op gehoopt hadden, maar uiteindelijk was het onze eerste race en we weten dat we nog wat werk te doen hebben. Ik heb erg genoten van mijn rit, ik denk dat de auto erg plezierig reed, dus dat is een pluspunt. We weten nu waar we moeten verbeteren, dus we moeten de koppen bij elkaar steken en zorgen dat we goed terugkomen.”