BK Rallycross: Mettet opende het seizoen 2024

Op het Circuit Jules Tacheny te Mettet werd zondag 3 maart het Belgische kampioenschap rallycross van 2024 op gang geschoten. Daarbij waren vooral de klassen Cross Car en Mini-Buggy goed gevuld.

(Foto’s : © J Dingenen)

Het eerste weekend van maart werd een erg druk weekend voor rallycross. Terwijl op het Duivelsbergcircuit het seizoen begon met een Volksrace was er op het Circuit Jules Tacheny te Mettet de openingswedstrijd van het Belgische kampioenschap rallycross. Zaterdag beleefden we samen met heel wat kijklustigen de terugkeer van het Duivelsbergcircuit, zondagochtend trokken we naar Mettet. We overlopen samen met u de winnaars uit de diverse klassen.

In de klasse Supernational plus 2000cc toonden Volvo-rijders Yorick Maeyninckx en Kristof Bex zich het snelst tijdens de reeksen. Eerstgenoemde won de eerste reeks maar de overige twee heats schreef Bex op zijn naam. Bex won later ook de finale met ruime voorsprong op Maeyninkx en de derde podiumplaats was voor de Nederlander Bart Bel met zijn BMW.

De klasse RX3 werd een prooi voor Yenthe Putzeys met zijn Opel Corsa. Putzeys overheerste en won de drie reeksen, waarna hij ook in de finale oppermachtig was. De Nederlander Marcel Snoeijers werd tweede met zijn Renault Megane, voor Volkswagen-rijder Nick Vanalken. Regerend kampioen Davy Van Den Branden moest vrede nemen met de vierde plek.

Steve Volders won dan weer overtuigend in de klasse Supernational min 2000cc. Volders won ook de eerste twee heats. In de derde heat ging het fout bij de start waarna de Volvo-rijder met problemen aan de kant moest. Die heat werd gewonnen door Joel Strackx met zijn Honda Civic.

In de erg goed gevulde klasse Cross Car stond er geen maat op Kobe Pauwels met zijn Mygale. Pauwels was de beste in alle reeksen, won vervolgens zijn halve finale en was later in de finale ook iedereen te snel af. Romuald Demelenne en Tim Braumuller mochten als tweede en derde mee het podium op.

Een andere druk bezette klasse was die van de instapklasse Mini Buggy’s. Daar was Daan Spies de winnaar voor Julien Reints en Ferre Selleslagh.

De winnaars in de de overige klassen waren Glen Sente (Superbuggy RX), Germain Dewez (KC Open) en Thymeo Dor (Cross Car Junior).