VAS Regularity: zege in St-Truiden was voor Sebastien Maertens en Raymond Verbeeck

Gingelom, Gelmen, Halle-Booienhoven en Boekhout. Denamen zijn goed gekend bij rallyliefhebbers want het zijnde proeven van de Rally van Haspengouw. Voor de deelnemers aan de Droneport Regularity was er nog verder goed nieuws want in de wedstrijd, die in parallel loopt met de rally, mochten ze hun proeven afwerken op dit parcours.

(persbericht)

De rallyproeven werden zo regelmatigheidstrajecten. Voor Sebastien Maertens en Raymond Verbeeck (Opel Kadett) nam de regularity wedstrijd een goede start. Zij namen de kop van de wedstrijd na de eerste proef, maar moesten wel opmerken dat ook Bart en Junior Schouwenaars (Mini GT) en Tim Smeets en Stan Creugers (Austin Mini) zich aanboden met een foutloze score. Daarna werd de strijd intenser want ook Binnemans en Janssens, Sels en Verheyen, Hendrickx en Van Dooren, maar vooral Smeets en Creugers (tweemaal), haalden hun winst in de diverse proeven. Het leidde ertoe dat meerdere duo’s achtereenvolgens aan de leiding gingen. Maertens en Verbeeck kenden een dipje op de tweede proef, maar bleven daarna gestaag resultaten leveren binnen de top 10 en met een verspreide slagorde bij de concurrentie bleek dat voldoende om hun voorsprong te behouden en uiteindelijk de wedstrijd naar hun hand te zetten. Het was echter niet het duo Binnemans-Janssens, en ook niet het duo Smeets-Creugers die de naaste achtervolgers bleken. Op hun kousenvoeten zetten Sander en Paul Van den Wyngaert met de VW Corrado zestienklepper een reeks van top-5 resultaten neer en verzekerden zich zo van een tweede plaats, voor Peter Binnemans en Raf Janssens (Opel Astra Gsi). De openingswedstrijd van het regularityseizoen zit er zo op. Het is nu wachten op het tweede deel van het bedrijf, eind augustus in Kasterlee.

Raymond Verbeeck, met Sebastien Maertens winnaar van de Droneport Regularity

Sinds 2016 zijn we een vast team. We reden eerst met een Subaru Leone en nu al sinds enkele jaren met een Opel Kadett 1200cc van 1977, die zijn mannetje moet staan tegenover de andere deelnemers. Op onze jaarlijkse bucketlist staan 4 regularity-wedstrijden waaronder de Droneport Regularity. De weergoden zorgden voor een glad en modderig parcours. Vanaf de eerste proef zat het gevoel goed en kregen we de smaak te pakken. Vanaf KP4 werd het een roetsjbaan van opdrachten, met tot vier verschillende gemiddelde snelheden die we per KP moesten aanhouden. Het was echter iets waar we ons als team volledig in ons sas bij voelden. We namen dan ook vanaf dan de leiding en probeerden die niet meer los te laten. Met Paul en Sander Van den Wyngaert op onze hielen, wisten we dat dit moeilijk zou zijn, en dat ieder foutje dat we maakten zou worden afgestraft. We zijn uiteindelijk zeer trots dat we hier een eerste plaats als resultaat konden realiseren.